Gena Rowlands, cunoscută pentru rolul iconic din The Notebook, a murit la 94 de ani. Actrița suferea de Alzheimer

Actrița americană Gena Rowlands, cunoscută pentru rolurile din The Notebook și Another Woman, a murit la vârsta de 94 de ani, conform BBC.

Rowlands, care a fost nominalizată la Oscar pentru A Woman Under the Influence din 1974 și Gloria din 1980, a murit la domiciliul său din Indian Wells, California. Nu a fost indicată cauza decesului, dar ea suferea de Alzheimer, potrivit rapoartelor.

Ea a renunțat la actorie în 2015, după ce a câștigat patru premii Emmy, două Globuri de Aur și a primit două nominalizări la Oscar, potrivit Deadline. Atât A Woman Under the Influence, cât și Gloria au fost colaborări cu fostul ei soț, John Cassavetes. Emmy-urile ei au fost pentru The Betty Ford Story, Face of a Stranger, Hysterical Blindness și The Incredible Mrs Ritchie.

Născută în Wisconsin, s-a mutat la New York și a jucat în debutul de pe Broadway al piesei The Seven Year Itch. În 1956 a jucat în piesa Middle of the Night de pe Broadway. În 2015, a primit un Oscar onorific pentru lunga sa carieră de actriță.

„Să lucrez atât de mult? Nici nu credeam că voi trăi atât de mult”, a declarat ea recent pentru Variety.

Ea a mai jucat în filmele Faces, Opening Night, Unhook the Stars, Yellow and Broken English, Hope Floats, Tempest, The Brink’s Job, Tony Rome și The Neon Bible.

The Notebook a fost regizat în 2004 de fiul ei, Nick Cassavetes, care a vorbit recent pentru Entertainment Weekly despre modul în care mama sa a interpretat un personaj care suferă de demență.

„Am petrecut mult timp vorbind despre Alzheimer și dorind să fim autentici cu ea, iar acum, în ultimii cinci ani, ea are Alzheimer”, a spus el.

„Este în plină demență. Și este atât de nebunesc – am trăit-o, ea a jucat-o, iar acum este pe noi.”

Exit mobile version