Harvey Weinstein a fost diagnosticat cu o formă de cancer al măduvei osoase. Producătorul se confruntă cu multiple acuzații de viol

Harvey Weinstein a fost diagnosticat cu cancer. Potrivit Variety, producătorul de film are leucemie mieloidă cronică, o formă de cancer al măduvei osoase.

„Craig Rothfeld, reprezentantul legal autorizat al domnului Weinstein în domeniul sănătății în statul New York, își exprimă profunda consternare față de speculațiile privind starea medicală a domnului Weinstein”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Weinstein, Juda Engelmayer, într-o declarație furnizată Variety. „Este atât tulburător, cât și inacceptabil faptul că astfel de probleme de sănătate private și confidențiale au devenit un subiect de discurs public. Din respect pentru viața privată a domnului Weinstein, nu vom oferi alte comentarii.”

Fostul producător de film a apărut cel mai recent la un tribunal din Manhattan în septembrie, prima dată după ce a suferit o operație pe cord. El a fost transportat în scaun cu rotile de către agenții de securitate ai tribunalului și a pledat nevinovat la acuzația suplimentară de act sexual criminal pentru care a fost inculpat cu o săptămână înainte la New York.

Avocatul său, Arthur Aidala, a susținut că producătorul de film căzut în dizgrație „aproape a murit” în urma unei operații de urgență pe cord. Weinstein a fost spitalizat anterior în timpul verii pentru alte probleme, inclusiv diabet, împreună cu contractat COVID-19 și pneumonie dublă în timp ce în spital.

În aprilie, Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea lui Weinstein pentru viol din 2020. Curtea de apel a hotărât că procesul inițial al lui Weinstein a comis o eroare, permițând altor trei acuzatori să depună mărturie cu privire la propriile acuzații de agresiune, când nu ar fi trebuit să li se permită. Mărturiile acestora au adus prejudicii lui Weinstein și nu au aruncat nicio lumină asupra acuzațiilor cu care acesta s-a confruntat; instanța de apel a anulat condamnarea și a dispus rejudecarea procesului. Noul proces a fost stabilit în mod provizoriu pentru luna noiembrie, dar acum se preconizează o dată pentru începutul anului 2025.

După ce a devenit una dintre cele mai acuzate figuri ale mișcării #MeToo, Weinstein a continuat să nege că ar fi agresat sau violat pe cineva.

Exit mobile version