• Fani ai lumii vrăjitorești a lui JK Rowling sunt foarte entuziasmați de Hogwarts Legacy.
  • Graficele de precomandă sugerează că va fi unul dintre cele mai de succes jocuri ale anului.
  • Decizia de a-l cumpăra nu este simplă pentru toată lumea, iar unii se pronunță împotriva lui.

Oameni ca tine fac din lume un loc mai rău.” Acesta este unul dintre cele mai blânde reacții pe care Maysa Pritilata le-a primit pentru că a încurajat oamenii să nu cumpere viitorul joc video Hogwarts Legacy. Așteptat pe scară largă să fie unul dintre cele mai mari jocuri ale anului de până acum, atunci când va fi lansat în această săptămână, acesta le oferă jucătorilor șansa de a deveni propria vrăjitoare sau propriul vrăjitor în lumea fantastică a lui JK Rowling.

Este prima lansare după mai bine de un deceniu a unui nou joc Harry Potter important. Este, de asemenea, primul joc nou important din franciză de când poziția lui Rowling cu privire la drepturile persoanelor transgender a devenit subiect de dezbatere publică.

Un videoclip pe Twitter care încurajează oamenii să boicoteze jocul a adunat peste nouă milioane de vizualizări; forumul de jocuri ResetEra a interzis orice mențiune a jocului; site-ul important GameSpot a publicat un eseu despre poziția anti-transgender a lui Rowling”; iar o campanie de strângere de fonduri care le cere oamenilor să doneze pentru o organizație caritabilă pentru transsexuali în loc să cumpere jocul a adunat peste 6.000 de lire sterline.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Pentru Maysa, o femeie trans, al cărei articol despre Hogwarts Legacy pentru openDemocracy i-a adus vitriol în căsuța de e-mail, decizia de a boicota jocul este una ușoară.

Iubesc jocurile video”, spune ea. Nu îl boicotez pentru că mă gândesc că banii mei vor afecta grav editorul, Warner Bros sau Rowling. Dar de ce mi-aș face asta mie însămi? De ce aș face-o altor oameni, care ar simți că validez jocul?”.