• Celine Dion a fost diagnosticată cu sindromul persoanei rigide, o afecțiune rară care afectează aproximativ una din un milion de persoane și care nu are vindecare.
  • Celine Dion a fost nevoită să anuleze turneul mondial, „Courage” în mai 2023.
  • Documentarul lui Celine Dion va avea premiera pe 25 iunie, pe Prime Video.

De la diagnosticul ei din 2022 cu sindromul persoanei rigide, Celine Dion a evitat în mare măsură ochii publicului. Acum ies la iveală detalii despre lupta ei împotriva bolii rare, scrie Los Angeles Times.

„Nu eram pregătit să spun nimic înainte, dar sunt gata acum”, spune cântăreața în trailerul „I Am: Celine Dion”, care va avea premiera pe 25 iunie pe Prime Video. Regizat de nominalizata la Premiul Academiei Irene Taylor, documentarul o urmărește pe Dion în timp ce își navighează în viața ei schimbată dramatic.

„Servind ca o scrisoare de dragoste pentru fanii ei, acest documentar inspirator evidențiază muzica care i-a ghidat viața, demonstrând totodată rezistența spiritului uman”, se arată într-un comunicat de presă.

Recomandări

CINE L-AR ÎNLOCUI PE BIDEN
FRANȚA VOTEAZĂ EXTREMELE
BIDEN A PIERDUT PRIMA DEZBATERE
CE FACI ÎN WEEKEND LA BUCUREȘTI
CIOLACU VREA CONSULTĂRI PE ALEGERI
TAYLOR SWIFT ÎNTRECE JOCURILE OLIMPICE

Sindromul persoanei rigide, care afectează aproximativ una din un milion de persoane și nu are vindecare, se caracterizează prin rigiditate musculară și spasme, sensibilitate crescută la sunet și lumini și suferință emoțională care poate provoca spasme, potrivit Institutului Național de Tulburări Neurologice și Accident vascular cerebral.

Astfel de spasme, i-a spus Dion pentru Hoda Kotb de la NBC într-o tachinare de vineri pentru un viitor interviu „Today”, îi împiedică capacitatea de a îndeplini sau chiar de a îndeplini sarcinile de zi cu zi – și i-au rupt coastele.

Când gătește, ea a spus: „Degetele mele, mâinile mele vor ajunge într-o poziție… de genul, nu le poți debloca”. Și cântând: „Parcă te-ar sugruma cineva”.

„Este în lupta vieții ei chiar acum”, a spus Kotb în tachinare. „Ea se luptă prin asta. Încearcă să-și dea seama dacă se poate întoarce.”

Când Dion a aflat pentru prima dată că are sindromul persoanei rigide, se pregătea să-și reia turneul mondial Courage, care a început în 2019, dar a fost întrerupt în martie 2020 de pandemie. După ce a anunțat întârzierile inițiale, Dion a continuat să anuleze întregul turneu în mai 2023.

„Îmi pare atât de rău că vă dezamăgesc pe toți încă o dată. Muncesc foarte mult pentru a-mi reface puterea, dar turneele pot fi foarte dificile chiar și atunci când ești 100%”, a spus Dion la acea vreme. „Nu este corect pentru tine să continui să amâni spectacolele și, deși îmi rupe inima, cel mai bine este să anulăm totul acum până când sunt cu adevărat gata să mă întorc pe scenă.”

„Vreau să știți cu toții că nu renunț”, a spus ea.

Celine Dion într-o rochie albastru pudra cu gât țestoasă, pozând pentru poze
MUZICĂ

Celine Dion motivează echipa de hochei din Montreal în mijlocul unei lupte private cu tulburări rare.

Câștigătoarea de cinci ori Grammy și-a ținut promisiunea, spunând pentru Vogue France în aprilie că urmează terapie atletică, fizică și vocală cinci zile pe săptămână.

„Este greu, muncesc foarte mult și mâine va fi și mai greu”, a spus ea.

„Dar există un lucru care nu se va opri niciodată și aceasta este voința. Este pasiunea. Este visul. Este determinarea”.

Cât despre când s-ar putea întoarce pe scenă, „Corpul meu îmi va spune”, a spus ea.

În februarie, Dion a primit ovație în picioare când și-a făcut apariția surpriză la premiile Grammy, pentru a-i oferi lui Taylor Swift premiul pentru albumul anului.

Citește și