• Inside Out 2” a avut un succes semnificativ pe piețele internaționale, cu cele mai mari încasări provenind din Mexic, Brazilia, Marea Britanie, Franța și Coreea.
  • Filmul a depășit „Frozen II” ca cea mai bine vândută animație din toate timpurile.
  • A avut o performanță superioară față de alte filme recente, precum „Deadpool & Wolverine”, care a generat 634,1 milioane de dolari pe piețele internaționale.

„Inside Out 2” a depășit pragul de 1 miliard de dolari la box office-ul internațional, fiind una dintre cele 12 producții – și singurul film de animație – care a depășit vreodată acest prag râvnit, conform Variety.

Deși 55 de filme au încasat 1 miliard de dolari la nivel global, doar o duzină au reușit să atingă acest punct de referință doar de pe piețele de peste mări – și 11 dintre aceste filme au fost live-action. În timp ce „Regele Leu” al Disney din 2019 a câștigat 1,1 miliarde de dolari la nivel internațional, studioul a clasificat remake-ul ca fiind mai degrabă live-action decât generat de calculator, astfel încât „Inside Out 2” este, tehnic, prima lansare animată care se alătură clubului râvnit.

Faptul că a ajuns la 1 miliard de dolari înseamnă că „Inside Out 2” a avut succes cam peste tot, dar cele mai importante piețe străine sunt Mexic (102,2 milioane de dolari), Brazilia (80 de milioane de dolari), Marea Britanie (72,7 milioane de dolari), Franța (62,6 milioane de dolari) și Coreea (60,8 milioane de dolari).

Recomandări

ISRAELUL ATACĂ HEZBOLLAH
TRUMP: KAMALA HARRIS M-A SUNAT
ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
BILLIE VOTEAZĂ CU KAMALA
S-A ALES FUMUL
ELEVII-S GATA, ȘCOALA BA

Continuarea Disney Pixar este deja filmul cu cele mai mari încasări ale anului, cu 1,649 miliarde de dolari la nivel global, inclusiv 1,002 miliarde de dolari în străinătate și 646,3 milioane de dolari pe piața internă. În urmă cu câteva săptămâni, „Inside Out 2” a depășit „Frozen II” ca film de animație cu cele mai mari încasări din istorie.

Disney s-a bucurat de o vară puternică cu două lansări de miliarde de dolari, cealaltă fiind continuarea supereroului Marvel „Deadpool & Wolverine”. Pentru a da o idee despre performanța de box office a filmului „Inside Out 2” în rândul publicului internațional, „Deadpool & Wolverine” a generat puțin mai mult de jumătate din această sumă – 634,1 milioane de dolari – în același set de piețe.

Desigur, „Deadpool & Wolverine” este clasificat R, ceea ce, teoretic, îi limitează audiența la publicul de peste 18 ani.

Cu 1,21 miliarde de dolari la nivel mondial până în prezent, „Deadpool & Wolverine” este acum al optulea cel mai mare episod din Universul Cinematic Marvel, după ce a depășit „Captain America: Civil War” (1,155 miliarde de dolari). Se așteaptă ca în curând să depășească „Iron Man 3” (1,215 miliarde de dolari) pentru a ocupa locul 7.

Citește și