Intrare spectaculoasă în cursa prezidențială. Beyoncé i-a permis Kamalei Harris să folosească piesa „Freedom”

Vicepreședinta Kamala Harris și-a făcut o intrare extraordinară luni în timpul primei sale vizite oficiale la sediul său de campanie din Wilmington, Del., pe melodia „Freedom” de Beyoncé ca muzică de fundal, scrie Los Angeles Times.

Beyoncé i-a dat fostei senatoare din California permisiunea de a-și folosi melodia pe toată durata campaniei prezidențiale, care s-a manifestat după ce președintele Biden a renunțat duminică la campania din 2024 și l-a susținut pe Harris. Un purtător de cuvânt al Beyoncé a declarat pentru CNN că echipa lui Harris a primit „aprobare rapidă” cu doar câteva ore înainte ca ea să plece la cântec.

Deși Beyoncé nu a susținut-o oficial pe Harris, care a renunțat la cursa prezidențială din 2020 în 2019, cu 10 luni înainte de ziua alegerilor, faptul că cântăreața „Texas Hold Em” permite ca melodia ei să fie folosită indică un anumit sprijin pentru speranța democrată.

Pe de altă parte, mama lui Beyoncé, Tina Knowles, și-a împărtășit sprijinul pentru Harris într-o postare de duminică pe Instagram. „Nou, tineresc, ascuțit, energic !!!! Ai cerut asta și președintele nostru Biden a făcut ce a fost mai bine pentru țară! Lăsând deoparte ego-ul personal, puterea și faima. Aceasta este definiția unui mare lider”, a spus Knowles. „Vă mulțumesc, președinte Biden, pentru serviciul și conducerea dumneavoastră. Du-te vicepreședinte Kamala Harris pentru președinte. Să mergem.”

Cântăreața se apropie cu siguranță de democrat: chiar înainte de ziua alegerilor din 2020, Beyoncé a postat o fotografie pe Instagram în care se arată într-o pălărie Balmain cu un autocolant „Am votat” și o mască Biden-Harris. „Vino, Texas! #VOTE”, a scris ea în legenda.

În 2013, ea a cântat imnul național la învestirea președintelui de atunci Obama, iar ea și soțul Jay-Z au fost titulare la un concert preelectoral în 2016 pentru candidata de atunci Hillary Clinton la Cleveland. Dansatorii ei de rezervă purtau costume-pantaloni albaștri cu cămăși pe care scria „Sunt cu ea”.

„A fost o vreme când părerea unei femei nu conta. Dacă erai negru, alb, mexican, asiatic, musulman, educat, sărac sau bogat… dacă erai femeie, nu conta”, a spus Beyoncé publicului din Cleveland. „Vreau ca fiica mea să crească văzând o femeie conducând țara noastră și știind că posibilitățile ei sunt nelimitate… Și de aceea sunt alături de ea.”

„Freedom”, cu Kendrick Lamar, a apărut pentru prima dată pe cel de-al șaselea album de studio al lui Beyoncé, „Lemonade”, care a fost lansat în aprilie 2016. Criticul muzical al The Times, Mikael Wood, a spus în recenzia sa asupra albumului: „The extrem de personal „Lemonade” upends așteptările într-un alt mod, care este întorsătura pe care pare să o ia de la [piesa] „Formation”, o declarație de pozitivitate radicală a negrilor care sugera că Beyoncé pregătea un album explicit politic.”

Duo-ul a interpretat melodia împreună pe scenă la Premiile BET din 2016, iar celebrul discurs al reverendului Martin Luther King Jr. „I Have a Dream” a fost difuzat peste melodie la deschiderea piesei.

Exit mobile version