• Acordul vine în urma discuțiilor purtate între ministrul scoțian al sănătății, Neil Gray, și Commonwealth Games Australia.
  • Evenimentul sportiv urma să aibă loc în statul australian Victoria, dar acesta s-a retras anul trecut din cauza creșterii costurilor.
  • Commonwealth Games Scotland (CGS) a declarat că a dezvoltat un concept care „poate fi realizat în termen de doi ani”.

Jocurile Commonwealth-ului sunt pregătite să revină la Glasgow în 2026. Planurile finale nu au fost convenite cu Federația Jocurilor Commonwealth (CGF), dar organizatorii au obținut sprijinul guvernului scoțian pentru a continua evenimentul, scrie Sky News.

Acordul vine în urma discuțiilor purtate luni între ministrul scoțian al sănătății, Neil Gray, și Commonwealth Games Australia (CGA). Evenimentul sportiv urma să aibă loc în statul australian Victoria, dar acesta s-a retras anul trecut din cauza creșterii costurilor.

Glasgow a găzduit ultima dată jocurile în 2014. Ceremonia de deschidere a avut loc la Celtic Park, în timp ce festivitățile de închidere au luminat Hampden Park. Se preconizează că evenimentul din 2026 va fi redus, cu mai puține sporturi, dar atletismul și înotul vor rămâne.

Recomandări

IOHANNIS VREA ÎN SENAT
ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE

Commonwealth Games Scotland (CGS) a declarat că a dezvoltat un concept care „poate fi realizat în termen de doi ani și pentru un buget de 115 milioane de lire sterline, fără a solicita fonduri publice”.

Nu va fi necesară nicio finanțare publică pentru desfășurarea evenimentului, iar guvernul scoțian nu va oferi nicio garanție financiară. CGS va decide acum dacă dorește să continue cu propunerea sa înainte de a fi luată în considerare de CGF.

Citește și