• Tinerii salvează planeta prin jocuri video eco-friendly.
  • Designerul Sam Alfred a creat un joc despre cum poți preveni poluarea.
  • Jocul „Terra Nill” a apărut acum un an și a atras 300.000 de gameri.
  • În joc poți să reconstruiești ecosisteme sau să decontaminezi zone.
  • În 2017 și 2019 au apărut două jocuri despre salvarea mediului.
  • ONU sprijină această mișcare chiar dacă oamenii le critică.

Tinerii sunt speranța – ei pot salva planeta! Jocurile video îi învață să fie eco friendly! Programatorul Sam Alfred a creat un joc care nu este despre apocalipsă, zombii sau război, ci despre cum ajuți mediul și cum îl salvezi de la poluare. Jocul de strategie „Terra Nill” lansat în martie anul trecut a reușit să atragă deja 300.000 de gameri – jucătorii sunt puși să reconstruiască ecosisteme, să decontamineze zone radioactive sau să salveze Marea Barieră de Corali.

Nu este primul joc cu un astfel de mesaj puternic pentru protejarea mediului – în 2017 a apărut jocul „Cities Skyliness” unde jucătorii puteau să-și construiască propriul oraș verde, iar „Civilization VI” apărut în 2019, e despre schimbările climatice.

Industria jocurilor video face pași importanți în direcția conștientizării schimbărilor climatice, prin crearea unor titluri care pun accentul pe protecția mediului. Chiar și Organizația Națiunilor Unite s-a implicat, lansând jocul „Mission 1.5″ care a ajuns la peste șase milioane de persoane.

Bill Gates a susținut că Inteligența Artificială va fi mai mult un ajutor decât o piedică în atingerea obiectivelor climatice, în ciuda preocupării tot mai mari că o creștere a noilor centre de date ar putea epuiza sursele de energie verde.

Recomandări

REZULTATELE EN AU FOST AFIȘATE
MACRON REUȘEȘTE O LOVITURĂ DE POKER
RO PUNE PREȚ PE GAZUL DIN MAREA NEAGRĂ
ANM: PLOILE CONTINUĂ ȘI ASTĂZI
ARMATA ISRAELULUI CERE ÎNCETAREA FOCULUI
IVAN DĂ 18 MIL. PE DIGITALIZARE

„Să nu exagerăm cu asta”, a spus Gates. „Centrele de date sunt, în cel mai extrem caz, un adaos de 6% [în cererea de energie], dar probabil doar de 2% până la 2,5%. Întrebarea este: va accelera A.I. o reducere de peste 6%? Și răspunsul este: cu siguranță.”

Citește și