• Comentariile antisemite ale lui West au determinat branduri precum Adidas și Gap să rupă parteneriatele cu el.
  • Rapperul a fost implicat ulterior în controverse legate de comportamentul său antisemit.
  • West și-a cerut scuze comunității evreiești în decembrie 2023, dar se confruntă în continuare cu mai multe procese legate de comportamentul său.

Kanye West a recunoscut că a fost sub influența alcoolului atunci când a trimis tweet-uri antisemite în 2022, scrie The Independent.

Rapperul s-a confruntat cu diferite controverse după ce a scris pe Twitter (numit acum X) că va face „death con 3 on Jewish people”. Ca urmare, contul lui West a fost blocat temporar, iar tweet-ul a fost șters de platformă.

„Eram beat când am postat tweet-ul DEFCON”, a declarat West într-un interviu recent împărtășit 2022 cu Candace Owens în cadrul podcastului Candace. DEFCON este un acronim care se referă la starea de alertă a armatelor americane. Când a fost întrebat de ce nu a explicat mai devreme că era în stare de ebrietate, West a spus că nu a vrut să fie „discreditat”.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Sentimentele sale au determinat Adidas să rupă legăturile cu West și să pună capăt parteneriatului său lucrativ pentru încălțămintea Yeezy, numind comentariile „inacceptabile, pline de ură și periculoase”. Brandul de îmbrăcăminte Gap, care a colaborat, de asemenea, cu rapperul pentru o linie de îmbrăcăminte, a încetat să mai stocheze produse afiliate cu West.

Retorica antievreiască a lui West s-a intensificat în decembrie 2022, când acesta a declarat că există „lucruri bune” la Hitler într-un interviu acordat teoreticianului conspirației de dreapta Alex Jones. În urma interviului, West a postat și o imagine cu o svastică amestecată cu o stea a lui David.

West și-a cerut ulterior scuze comunității evreiești în decembrie 2023.

Într-o declarație scrisă în ebraică și postată pe contul său de Instagram, el a spus: „Îmi cer sincer scuze comunității evreiești pentru orice izbucnire neintenționată cauzată de cuvintele sau acțiunile mele. Nu a fost intenția mea să rănesc sau să înjosesc, și regret profund orice durere pe care aș fi putut să o provoc. Mă angajez să încep cu mine însumi și să învăț din această experiență pentru a asigura o mai mare sensibilitate și înțelegere în viitor.”

West se confruntă în prezent cu o serie de procese legate de comportamentul său antisemit. La începutul acestui an, fostul angajat Yeezy Trevor Phillips l-a dat în judecată pe star, susținând, printre altele, discriminare, un mediu de lucru ostil, represalii împotriva avertizorului și condiții de muncă nesigure.

În februarie, West a susținut că Adidas îl dă în judecată pentru încă 250 de milioane de dolari.

Citește și