• „Kingdom of the Planet of the Apes” este regizat de Wes Ball, cunoscut pentru „Maze Runner”.
  • Povestea are loc la aproape 300 de ani după „War for the Planet of the Apes” din 2017.
  • Din distribuție fac parte Owen Teague, Freya Allan, Kevin Durand și Peter Macon.
  • Filmul naște dezbateri atât despre conflictul oameni vs animale, cât și despre inteligența maimuțelor.

„Kingdom of the Planet of the Apes” a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări 56 de milioane de dolari, potrivit Variety. Alte filme precum „The Fall Guy,” „Challengers” și „Tarot,” au completat clasamentul.

Filmul a primit aprecieri pozitive din partea criticilor și a publicului, având un rating de aprobare de 80% pe Rotten Tomatoes și un CinemaScore de ‘B’. Regatul maimuțelor a depășit estimările inițiale de 50-55 milioane de dolari, față de celelalte filme ale francizei, a fost întrecut doar de „Dawn of the Planet of the Apes” din 2014. Noul lungmetraj Regizat de Wes Ball continuă povestea din trilogia lui Andy Serkis. Povestea are loc la aproape 300 de ani după „War for the Planet of the Apes” din 2017. Unii critici compară franciza cu cea a Star Wars, un fel de superlativ – citez „unul dintre cele mai bune reboot-uri de francize existente.” Singurele critici, și acele minore, au fost țintite către finalul filmului. Nu-ți zic mai multe că nu vreau să-ți dau spoilere.

„The Fall Guy”, comedia cu Ryan Gosling şi Emily Blunt, a scăzut cu 51% faţă de debut Drama despre tenis cu Zendaya, „Challengers”, a rămas pe locul trei, cu 4,6 mil. $.

Recomandări

U.B.B. ÎN TOP UNIVERSITĂȚI
VINDECĂ TERAPIA MRNA-LNP CANCERUL?
LASCONI ESTE NOUL PREȘEDINTE AL USR
CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?

Campionul de weekendul trecut, „The Fall Guy”-comedia cu Ryan Gosling şi Emily Blunt s-a clasat pe doi, cu 13,7 milioane de dolari, o scădere aşteptată de 51% faţă de debut. „The Fall Guy” a costat 140 de milioane de dolari.IAR Drama despre tenis cu Zendaya, „Challengers”, a rămas pe locul trei, cu 4,6 milioane de dolari din 2.609 săli de cinema. După 3 weekenduri filmul se mentine bine..probabil datorită- aparițiilor iconice ale actriței Zendaya din cadrul turneelor de promovare.

Pe locul al patrulea, filmul horror cu buget redus „Tarot”, produs de Sony şi Screen Gem, a strâns 3,4 milioane de dolari în al doilea weekend de la lansare. „Tarot”, o poveste supranaturală despre nişte prieteni care dezlănţuie răul dintr-un pachet de cărţi de tarot blestemat, a adunat 12 milioane de dolari în America de Nord şi 20 de milioane de dolari la nivel global. Dar a costat doar 8 milioane de dolari, aşa că este bine poziţionat în stagiul său pe marele ecran.

„Godzilla x Kong: A New Empire” a completat topul primelor cinci locuri, cu 2,5 milioane de dolari din 2.531 de săli. Producţia de la Warner Bros. şi Legendary a obţinut până în prezent încasări de 191 de milioane de dolari pe plan intern şi 558,8 milioane de dolari la nivel global. Este al doilea film cu cele mai mari încasări ale anului, după o altă colaborare Warner Bros. şi Legendary, „Dune: Partea a doua” (708 milioane de dolari).

Citește și