• Celine Dion, sosită la Paris cu trei zile înainte de deschidere, este așteptată de fani dacă sănătatea îi permite.
  • 60 de șefi de stat participă la ceremonia de deschidere, după un dineu organizat la Luvru de CIO.
  • Spectacolul începe vineri la 20.30 și va fi urmărit de un miliard de telespectatori.
  • Dansatorii se vor produce pe acoperișurile Parisului, iar atleții defilează în bărci.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris are loc mâine, începând cu ora 20:30 ora Bucureștiului. Spectacolul cu o durată de peste trei ore, va fi urmărit în întreaga lume de peste un miliard de telespectatori. Secretul spectacolului este în continuare bine păstrat, însă câteva informații au fost totuși filtrate de jurnaliști.

Pe cei șase kilometri ai paradei au fost instalate elemente decorative, iar altele plutesc deja pe Sena.
Imagini furate au fost difuzate pe rețelele de socializare, precum cele ale dansatorilor care repetă înainte de spectacol. Ni se spune că va fi un spectacol care arată ca un film de acțiune. Acoperișurile Parisului sunt folosite că decor. Printre dansatori se află vedete ale Operei din Paris. Sunt programate și spectacole costumate, în care circul și sportul se împletesc.

Dansatorii vor evolua la altitudine pe acoperișurile monumentelor sau clădirilor, uneori în pantă, ținuți de o frânghie, și vor trebui să gestioneze vertijul și vântul. Iar pentru decoruri, „la un vânt de peste 20 km/h cad opt tablouri din zece”, avertizează directorul executiv al ceremoniilor.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Campionii de BMX (sport extrem de ciclism) și de skateboard care au repetat în depozite secrete, își vor executa figurile acrobatice pe platforme plutitoare pe Sena. Sunt sporturi care nu suportă nici cea mai mică stropire, o picătură de apă este suficientă să deraieze un număr și deci spectacolul.

Flacăra Olimpică se întoarce mâine în Paris

Flacăra Olimpică se întoarce mâine în Paris după ce și-a încheiat turneul în nord și va fi purtată, printre alții, de chelneri iar apoi furată de un alt dansator. Un adevărat film de acțiune, în care hoțul arată ca un erou care călătorește prin cele mai frumoase locuri din Paris.

Ni se promite o mare surpriză în finalul spectacolului, imediat după aprinderea șodronului de către un misterior ultim purtător al Flacării Olimpice. Numele care circula în presa sunt Zinedine Zidane și Marie José Perec

Printre artiștii care vor fi mâine se află Aya Nakamura, Lady Gaga sau Juliette Armanet, dar cea mai așteptată este Celine Dion, care a sosit ieri la Paris. Prezenta ei în spectacol nu este confirmată, depinde de starea de sănătate, fanii speră din toată inima să o vadă.

Cum va fi vremea?

Potrivit estimărilor Canalului Meteo, vremea se anunță înnorată, cu câteva averse împrăștiate între Pays de la Loire și bazinul Parisului. Șansa de ploaie este estimată la 50% vineri seara. Temperaturile vor fi însă blânde și sezoniere, fără căldură excesivă.

Furtunile , adesea însoțite de ploi intense și vânt, au îngrijorat organizatorii acestei ceremonii de deschidere însă pot fi liniștiți, starea vremii se anunță calmă, cu cel mult ploi slabe. În ceea ce privește temperaturile, acestea vor oscila mâine între 24 și 27°C iar seara, 24°C la 19:30 pentru începerea festivităților de pe Sena și 22°C pentru finalul ceremoniei

Citește și