• Fostul rapper este acuzat că a furat miliarde de dolari de la fondul suveran de investiții al Malaeziei.
  • Luni, la tribunalul din Washington DC, DiCaprio a depus mărturie despre legăturile sale financiare cu Low.
  • DiCaprio – care s-a descris simplu ca fiind un actor – le-a spus juraților că l-a întâlnit pentru prima dată pe Low la o petrecere în Las Vegas în 2010.

Leonardo DiCaprio a depus mărturie în procesul fostului rapper Pras Michel, acuzat că a acceptat bani de la un magnat fugar pentru a influența politicieni americani. Michel, în vârstă de 50 de ani, ar fi primit peste 100 de milioane de dolari de la miliardarul malaezian Jho Low. El neagă o serie de acuzații, inclusiv conspirație și falsificare de martori, scrie BBC.

DiCaprio, în vârstă de 48 de ani, care nu este acuzat de infracțiuni în acest caz, a fost invitat să depună mărturie despre legăturile sale cu Low. Fostul rapper este acuzat că a furat miliarde de dolari de la fondul suveran de investiții al Malaeziei în cadrul schemei 1MDB, cel mai mare caz de deturnare de fonduri din istorie.

Potrivit procurorilor federali, Michel a fost plătit pentru a exercita o influență străină secretă și ilegală” asupra politicii americane. Michel este acuzat că a contribuit ilegal la campania prezidențială americană din 2012 a lui Barack Obama, folosind o rețea ilegală de terți plătiți cu fonduri străine.

Recomandări

ORBAN FACE UN ROADSHOW POLITIC ÎN LUME
BIDEN: RĂMÂN ÎN ACEASTĂ CURSĂ
FRAȚII TATE, ACUZAȚI DE NEPLATA IMPOZITELOR
ZELENSKI CERE ACȚIUNEA ONU DUPĂ ATACUL RUSIEI
CE SE ALEGE DE FRANȚA
SUPRATURISMUL DUCE LA PROTESTE

Procurorii cred că Low a vrut, de asemenea, să-l folosească pe Michel pentru a face lobby pe lângă oficialii administrației Trump pentru a renunța la investigația privind presupusul rol al lui Low în schema 1MDB. Atât Michel, cât și Low, se confruntă cu acuzații în acest caz, însă doar Michel se prezintă în instanță. Low este în libertate și se crede că se află în China.

O multitudine de petreceri fastuoase

Procurorii spun că finanțatorul și-a folosit resursele vaste pentru a atrage favorurile unor celebrități, inclusiv ale lui DiCaprio și ale modelului Miranda Kerr. Petrecerile lui Low au atras, de asemenea, personalități precum Alicia Keys, Paris Hilton și Britney Spears. Odată, Spears a sărit dintr-un tort pentru a-i ura la mulți ani lui Low.

Luni, la tribunalul din Washington DC, DiCaprio a depus mărturie despre legăturile sale financiare cu Low. DiCaprio – care s-a descris simplu ca fiind un actor – le-a spus juraților că l-a întâlnit pentru prima dată pe Low la o petrecere în Las Vegas în 2010.

În anii următori, a participat la o multitudine de petreceri fastuoase” pe iahturi și în cluburi de noapte la invitația lui Low, alături de alte celebrități, actori și muzicieni.

Citește și: