• Neeson spune că, deși e trecut de 70 de ani, el realizează în continuare toate secvențele de acțiune din filmele sale, ajutat de Mark Vanselow.
  • Neeson spune acum că e momentul să pună în toc și pistolul din filmele de acțiune.
  • „Poate la sfârșitul anului viitor. Cred că asta va fi”, a spus Liam Neeson.

Liam Neeson, a cărui carieră s-a bucurat de un reviriment grație filmelor de acțiune, afirmă că a venit momentul să renunțe la astfel de roluri deoarece la vârsta sa de 72 de ani devin tot mai puțin credibile, relatează Variety.

Actorul nominalizat la Premiul Oscar pentru rolul principal din aclamatul film Lista lui Schindler din 1993 a trecut și la genul sci-fi grație interpretării Maestrului Jedi Qui-Gon Jinn în trilogia „prequel” Star Wars și a cunoscut cel mai mare succes comercial cu lungmetrajul DC The Dark Knight Rises apărut în cinematografe cu 12 ani în urmă.

Deși actorul nord-irlandez nu a precizat care va fi ultimul său film de acțiune, el spune că ultima sa aventurare în acest gen va fi probabil anul viitor.

Recomandări

CÂND SE SCHIMBĂ ORA
MUSK L-A CREAT PE STARK
SENTINȚĂ REDUSĂ
„MIAU” DAT CONCEDIU
NEESON SE RETRAGE
FĂ A.I. DIN CE AI

Neeson nu este interesat să revină în rolul lui Qui-Gon Jinn

„Poate la sfârșitul anului viitor. Cred că asta va fi”, a spus Liam Neeson.

Neeson spune că, deși e trecut de 70 de ani, el realizează în continuare toate secvențele de acțiune din filmele sale, ajutat de Mark Vanselow, colaboratorul său de cursă lungă în materie de cascadorii.

Însă din 2008, când a jucat în filmul Taken al regizorului francez Pierre Morel, el a cunoscut consacrarea și ca actor principal în lungmetraje de acțiune. Printre rolurile sale din acest gen se numără cele din filmele Unknown (2011), The Grey (2012), Non-Stop (2014), Run All Night (2015), The Commuter (2018) și The Ice Road (2021).

Neeson, care anul trecut a declarat că nu este interesat să revină în rolul lui Qui-Gon Jinn deoarece consideră că francriza Star Wars și-a sabotat propria magie, spune acum că e momentul să pună în toc și pistolul din filmele de acțiune.

Citește și