• Videoclipul a devenit viral, fiind distribuit de peste 1,4 milioane de ori și apreciat de peste 725.000 de utilizatori.
  • Într-o fotografie distribuită de un alt utilizator pe rețelele de socializare, câinii alb-negru pot fi văzuți într-o incintă lângă o pancartă pe care scrie „câini pictați”.
  • De atunci, vizitatorii și-au cerut banii înapoi pentru publicitate falsă.

O grădină zoologică din China a recunoscut că atracția sa principală pentru vizitatori, doi așa-numiți panda, sunt, de fapt, câini pictați. Câinii pufoși Chow Chow, pictați pentru a semăna cu animalul național iubit al țării, au fost văzuți într-un videoclip filmat de un vizitator la grădina zoologică din sudul provinciei Guangdong, scrie The Independent.

Videoclipul, postat luni pe Douyin, versiunea chineză a TikTok, a devenit viral, fiind distribuit de peste 1,4 milioane de ori și apreciat de peste 725.000 de utilizatori.

Într-o fotografie distribuită de un alt utilizator pe rețelele de socializare, câinii alb-negru pot fi văzuți într-o incintă lângă o pancartă pe care scrie „câini pictați”.

Recomandări

HIROSHIMA, PE ECRANE
CE SE ASCUNDE ÎN SPATELE A.I.
MOMENT ISTORIC
AFACERILE MICI SUSȚIN ECONOMIA
CE LE CERE CIOLACU
FĂRĂ TELEFON LA ȘCOALĂ

După ce vizitatorii au făcut publică ideea pe rețelele de socializare, organizatorii au recunoscut că au pictat doi Chow Chows – o rasă de câini pufoși originară din nordul Chinei – cu semne de panda alb-negru. De atunci, vizitatorii și-au cerut banii înapoi pentru publicitate falsă.

Aceasta nu este prima dată când o grădină zoologică chineză induce în eroare vizitatorii cu pretenții de a găzdui panda.

În mai, NBC Newsa raportat că grădina zoologică Taizhou din provincia Jiangsu a pictat, de asemenea, câini Chow Chows. Reprezentanții grădinii zoologice au susținut inițial că animalele erau o rasă rară de „câini panda”, înainte de a admite că astfel de animale nu există. La momentul respectiv, oficialii grădinii zoologice au declarat presei de stat chineze că le-au făcut reclamă ca fiind „câini panda” și că nu au indus intenționat pe nimeni în eroare.

Când jurnaliștii i-au întrebat de ce au inventat ideea de „câini panda” pentru a-și acoperi urmele, un reprezentant al grădinii zoologice a explicat: „Nu există urși panda la grădina zoologică și am vrut să facem acest lucru”.

Citește și