• Rupert Murdoch a fost implicat în scandalul furtului de telefoane din Marea Britanie și a renunțat la funcția de Președinte al Fox și News Corp în septembrie anul trecut.
  • Murdoch și-a început cariera în Australia și a cumpărat ziarele News of the World și The Sun în Marea Britanie în 1969.
  • El a lansat Fox News în 1996 și a fost Președinte emerit al News Corporation, deținând sute de instituții media locale, naționale și internaționale.

Magnatul media Rupert Murdoch s-a căsătorit pentru a cincea oară în cadrul unei ceremonii care a avut loc în podgoria sa din California, scrie BBC.

Murdoch, în vârstă de 93 de ani, s-a căsătorit sâmbătă cu noua sa soție, Elena Zhukova, în vârstă de 67 de ani, un biolog rus pensionar. Se zvonea că se întâlnea cu doamna Zhukova la scurt timp după ce logodna sa cu fosta capelan de poliție Ann Lesley Smith a fost întreruptă brusc în aprilie 2023.

Născut în Australia, Murdoch, care are șase copii, este Președinte emerit al News Corporation, care deține Fox News, Wall Street Journal, The Sun și The Times. El a renunțat la funcția de Președinte al Fox și News Corp anul trecut, lăsându-l pe fiul său Lachlan să conducă ambele companii.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Se spune că Murdoch și Zhukova s-ar fi cunoscut la o petrecere organizată de una dintre fostele sale soții, antreprenoarea de origine chineză Wendi Deng. Celelalte foste soții ale sale sunt Patricia Booker, însoțitoare de bord australiană, Anna Mann, jurnalistă de origine scoțiană, și Jerry Hall, model și actriță americană.

Doamna Zhukova a fost căsătorită anterior cu miliardarul rus al petrolului Alexander Zhukov, în timp ce fiica lor Dasha – o socialită și femeie de afaceri – a fost căsătorită cu oligarhul rus Roman Abramovich până în 2017.

Rupert Murdoch și-a început cariera în Australia în anii 1950 – în cele din urmă a cumpărat ziarele News of the World și The Sun în Marea Britanie în 1969. Ulterior, el a cumpărat o serie de publicații americane, inclusiv New York Post și Wall Street Journal. În 1996, a lansat Fox News – în prezent cel mai urmărit canal de știri din SUA.

Prin intermediul News Corp, fondată în 2013, Murdoch rămâne proprietarul a sute de instituții media locale, naționale și internaționale.

Cariera sa nu a fost lipsită de controverse. Unul dintre cele mai dăunătoare momente ale sale a fost celebrul scandal al furtului de telefoane din Marea Britanie, care a izbucnit după ce s-a aflat că News of the World a ascultat mesajele vocale ale școlăriței ucise Milly Dowler.

În septembrie anul trecut, Murdoch a anunțat că se retrage din rolul de lider al imperiului său media, lăsând frâiele fiului său Lachlan și preluând ulterior rolul de Președinte emerit atât al Fox, cât și al News Corp.

Citește și