• Barna: PNL vrea să dea în cap USR
  • Barna: O majoritate reformistă poate să miște. O majoritate conservatoare ne ține în aceeași logică pe care o știm cu toții
  • Barna: Dacian Cioloș e propunerea noastră de premier

Președintele USR, Dan Barna, a spus, marți, la „Marius Tucă Show”, că și-ar dori ca formațiunea pe care o conduce să guverneze singură, însă, în prezent, știe că exită un impediment.

Realitatea concretă arată că foarte probabil electoratul va spune ”Ia mergeți voi împreună, găsiți o soluție și demonstrați că puteți să guvernați România”. Miza acestor alegeri va fi care va fi ponderea între USR și PNL. O pondere echilibrată dă șanse reale ca ceea ce vrea electoratul de la noi să se și împlinească. Noi am crezut că istoria se poate recupera. Dar nu a mai existat forța pentru a putea schimba. Era nevoie de o nouă generație”, a spus Dan Barna.

În cadrul emisiunii difuzate de Aleph News, Dan Barna a spus vorbit și despe pensiile speciale.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ne chinuim să demonstrăm că pensiile speciale n-au nicio justificare. Și ne-am depus demisiile. PSD a promis că vor face lucrul acesta. Noi chiar le-am depus fizic. Dar Ciolacu și-a dat demisia și acum 4 ani, alături de Dragnea. Și cum în 4 ani n-a fost în stare să obțină o majoritate ca să scăpăm de pensiile speciale? Și cum, brusc, așa, se găsește acuma să-și dea demisia?”, s-a întrebat Dan Barna.

Referitor la alegerile din SUA, Barna spune că „vorbim de o lume care iese din zona de circ”, odată cu alegerea lui Joe Biden.

Despre actualul primar general, Nicușor Dan, liderul USR spus că este „oricând binevenit” în formațiunea pe care o conduce.

Dacian Cioloș e propunerea noastră de premier. N-am nicio îndoială că Iohannis îl va pune (în această funcție – n.red.), dacă rezultatul electoral arată asta”, a mai spus Barna.