• Primul caz de reinfectare din România la un medic rezident de la Spitalul Universitar: „Sunt în anul patru de rezidențiat”.
  • Medic rezident: „La prima infectare am avut durere toracică posterioară și tuse seacă”.
  • Medic rezident: „Acum câteva zile am avut din nou simptome: rinoree și disfagie. Marți dimineață mi-am pierdut gustul și mirosul”.

Un medic rezident de la Spitalul Universitar este primul caz de reinfectare cu SARS-CoV-2 din România.

Acesta a povestit în emisiunea lui Marius Tucă cum a trecut prin cele două episoade de boală.

Medicul Adrian Marinescu a comentat situația medicului rezident.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT

Medic rezident: „Sunt în anul patru de rezidențiat, la Medicină de Urgență, la Spitalul Universitar”.

Prima dată, medicul rezident a fost infectat cu COVID-19 în aprilie 2020

Medic rezident: „În luna aprilie am stat acasă, am răcit, după care am început să am niște simptome: durere toracică posterioară și o tuse seacă. Am fost de gardă cu 2 zile înainte. În perioada aceea lucram la triaj și am purtat mereu mască. Eu am fost și fumător, m-am gândit că poate e de la țigări.

Mi-am făcut o radiografie, totul era normal, analizele normale. Mai puțin testul. Mi-am făcut testul PCR la Spitalul Universitar și a fost pozitiv. A urmat internarea, la Babeș. În următoarea zi m-am internat și am stat 2 săptămâni”.

Tratamentul primit la prima infectare cu SARS-CoV-2

Medic rezident: „Am primit tratament Plaquenil și, dacă aveam febră, Paracetamol. Pentru că tușeam, am primit și Codeină. Episodul de tuse a continuat 2 săptămâni. Am făcut testul în spital, două teste negative, unul după altul și am mai stat 2 săptămâni în izolare după ce am ieșit din spital.

După ce am ieșit, tusea era mai rară, dar era, apoi am reluat lucrul. Acum câteva zile, de vineri, am avut din nou simptome, iar joi am fost de gardă. Aveam rinoree și disfagie. Marți dimineață mi-am pierdut gustul și mirosul. Mi-am făcut un test care a ieșit negativ, și un PCR care ieri a ieșit poztiv”.

Medic rezident: „Mi-am făcut un test de anticorpi și nu am avut anticorpi, am avut sub 1.00, 0.75 sau ceva de genul, nu mai știu. Și de atunci nu am mai făcut un alt test de anticorpi”.

Medicul Adrian Marinescu, despre primul caz de reinfectare cu SARS-CoV-2 din România

Adrian Marinescu: „În lume, în general, sunt foarte puține cazuri de reinfectare. Mă bucur că a avut o formă ușoara și la început și acum. Este destul de clar că nu face parte din categoria care a dezvoltat anticorpi. Să sperăm că nu va exista și o treia reinfectare. Să sperăm că la vaccin va răspunde prin producția de anticorpi”.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!