• Meghan Markle și Prințul Harry au efectuat o călătorie de patru zile în Columbia, unde au participat la 12 activități în orașele Bogotá, Cartagena și Cali.
  • Cuplul s-a confruntat și cu critici legate de costurile de securitate, estimate la 1,5 milioane de lire sterline, în contextul unei crize economice în Columbia.
  • Vizita a fost văzută ca o oportunitate de a crește gradul de conștientizare asupra problemelor sociale din Columbia.

Familia Sussex s-a îmbarcat într-o călătorie de patru zile în Columbia în această lună și a primit o mulțime de laude și reacții pozitive, scrie The Mirror.

O sursă citată de OK! a declarat că Meghan și Harry sunt „dornici să facă mai multe astfel de excursii, deoarece este ceea ce le place să facă și ceea ce le-a plăcut cel mai mult despre viața regală”, dar au fost „jenați” de unele dintre reacțiile pe care le-au primit. „Ei au fost jenați de această ultimă reacție, mai ales că s-au confruntat cu comentarii similare atunci când au mers în Nigeria. Ei doresc să contribuie la creșterea gradului de conștientizare a problemelor cu care se confruntă unele dintre aceste țări și știu că profilul lor poate evidenția acest lucru. Ei știu, de asemenea, că aceste călătorii contribuie la ridicarea statutului lor la Hollywood și, la rândul lor, la brandul lor. Nu vor să înceteze să le facă, dar nu sunt siguri ce să facă în continuare pentru a cuceri din nou pe toată lumea.”

Spectatorii s-au întrebat, de asemenea, dacă Harry și Meghan încearcă să își facă propriile „vizite regale” după ce au părăsit Familia Regală în urmă cu patru ani. Oficialul columbian Andres Escobar a atacat Ducele și Ducesa, susținând că vicepreședintele țării, Francia Marquez, a vrut să îi invite pentru că „i-a văzut pe Netflix”. El a criticat costurile presupuse pentru securitatea cuplului regal, unii critici afirmând că acestea au costat Columbia 1,5 milioane de lire sterline.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

„Sunt mulți, mulți columbieni care suferă de foame și care nu au nevoi de bază”, a susținut el. „Au investit acești bani pentru că vicepreședintele a vrut să se întâlnească cu două figuri publice importante și să treacă cu vederea criticile și problemele pe care le avem aici. Suntem în criză economică și s-au cheltuit opt miliarde de pesos pentru vizita lui Harry și Meghan, s-au folosit avioane și elicoptere militare columbiene, iar banii ar fi putut fi cheltuiți mai bine.”

Ministerul columbian al egalității și echității, condus de vicepreședintele Francia Marquez, a lăudat vizita, numind-o un „succes”. El Pais a relatat, de asemenea, că ministerul a confirmat că Harry și Meghan și-au acoperit propriile cheltuieli de călătorie. Un purtător de cuvânt al ministerului a dezvăluit: „Ducele și Ducesa de Sussex și-au finanțat călătoria și pe cea a echipei lor cu resurse proprii”.

Ministerul a evidențiat vizita ca o oportunitate pentru columbieni de a intra în contact cu Fundația Archewell, organizația caritabilă fondată de Harry și Meghan. Ministerul și-a exprimat, de asemenea, speranța că vizita va prezenta Columbia ca un loc de prim rang atât pentru afaceri, cât și pentru turism.

Cotidianul spaniol El Pais a relatat că, deși guvernul columbian nu a achitat nota de plată pentru o mare parte din călătorie, există afirmații conform cărora unele elemente au beneficiat de sprijin din partea statului. Anumite cheltuieli de călătorie ar fi primit sprijin din partea administrației Președintelui Gustavo Petro, iar mesele ar fi fost incluse în pachetul oficial.

Citește și