• Emily Armstrong l-ar fi susținut pe violatorul condamnat Danny Masterson.
  • Jamie Bennington: „Am avut încredere în tine să fii o persoană mai mare și mai bună. Acum ești doar senil și surd. Nebun.”
  • Armstrong a reacționat la controversă printr-o declarație proprie pe Instagram, însă fanii nu sunt mulțumiți.

Intrarea lui Emily Armstrong în trupa Linkin Park a fost zguduită de controverse legate de susținerea anterioară a solistei pentru violatorului Danny Masterson, acum condamnat. Armstrong și-a cerut scuze într-un story pe Instagram, însă fanii trupei nu sunt mulțumiți.

Nu este vorba despre ștergerea trecutului”, a spus Mike Shinoda publicului de la LA Forum săptămâna trecută, în timpul primului spectacol public Linkin Park din ultimii șapte ani, „ci despre începerea acestui nou capitol în viitor”.

Lirismul rap-rock de angoasă și personalitatea lui Bennington, adesea inspirate de experiențele sale de abuz în copilărie, depresie și dependență, au fost pietrele de temelie definitive ale trupei pentru mulți fani, scrie Independent.

Recomandări

ALERTĂ ÎN NORVEGIA
IOHANNIS VREA ÎN SENAT
ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
UE AJUTĂ DUPĂ INUNDAȚII

În contrast cu cine a fost și ce a reprezentat Bennington pentru comunitatea trupei Linkin Park, artistul luptând împotriva abuzului cu fiecare piesă, unii fanii consideră că Emily Armstrong nu a fost alegerea potrivită.

„Când am început să aud vocea lui Emily, a fost ca și cum creierul meu ar fi acceptat pentru prima dată că este un cântec Linkin Park”, a spus Shinoda. Pentru DJ-ul trupei, Joe Hahn, țipătul gutural semnat de Armstrong a fost cel care a pecetluit înțelegerea: „Asta a făcut-o”.

Fericirea reîntoarcerii trupei nu a durat mult timp

Au fost ridicate obiecții serioase la scurt timp după anunțarea noii soliste. Chiar fiul lui Bennington, Jaime, a postat o declarație lungă pe Instagram.

În postarea sa, el a pus la îndoială și a reamintit tuturor legăturile lui Armstrong cu cultul religios Scientology și sprijinul ei pentru Masterson, care a fost condamnat la 30 de ani de închisoare anul trecut, după ce a fost condamnat pentru două din cele trei acuzații de viol formulate împotriva sa.

Jaime a scris că Shinoda a „șters în liniște viața și moștenirea tatălui meu în timp real” prin angajarea lui Armstrong „ai trădat încrederea care ți-a fost acordată de zeci de ani de fani și de ființe umane care te susțin, inclusiv eu”, a continuat Jaime. „Am avut încredere în tine să fii o persoană mai mare și mai bună. Să fii schimbarea. Pentru că ne-ai promis că asta era intenția ta. Acum ești doar senil și surd. Nebun.”

Răspunsul solistei Emily Armstrong

Armstrong a reacționat la controversă printr-o declarație proprie pe Instagram vinerea trecută: „Bună, eu sunt Emily”, a scris ea. „Sunt nouă pentru atât de mulți dintre voi și am vrut să clarific ceva ce s-a întâmplat cu ceva timp în urmă. În urmă cu câțiva ani, am fost rugată să sprijin o persoană pe care o consideram prietenă la o înfățișare în instanță și am mers la o primă audiere ca observator. La scurt timp după aceea, mi-am dat seama că nu ar fi trebuit”.

Armstrong a susținut că greșeala ei a fost că a încercat să vadă binele din oameni. „L-am judecat greșit”, a scris ea. „Nu am mai vorbit cu el de atunci. Au apărut detalii inimaginabile, iar el a fost găsit vinovat ulterior”. Ea a încheiat prin a declara: „Nu tolerez abuzul sau violența împotriva femeilor și empatizez cu victimele acestor infracțiuni”. Solista nu a comentat încă despre apartenența ei la Scientologie.

Citește și