Met Gala 2023: 5 reguli ciudate pe care invitații trebuie să le respecte la eveniment

Mai sunt doar câteva zile până la Met Gala 2023, tema evenimentului fiind dedicată regretatului creator de modă Karl Lagerfeld, scrie The Independent. Evenimentul va reveni la Metropolitan Museum of Art pe 1 mai 2023, pentru a celebra viitoarea expoziție a Institutului de Costume Karl Lagerfeld: A Line of Beauty”.

Potrivit Vogue, care a dezvăluit prima dată tema controversată anul trecut, evenimentul îi va aduce un omagiu designerului și prin codul vestimentar: În onoarea lui Karl”. Alături de redactorul-șef al publicației, Anna Wintour, vor fi patru copreședinți ai evenimentului: Dua Lipa, Michaela Coel, Penélope Cruz și Roger Federer. Desfășurat la Costume Institute din cadrul muzeului, fiecare invitat la eveniment este ales cu grijă de Wintour.

Ori de câte ori are loc Met Gala, există anumite linii directoare pe care invitații vor trebui să le urmeze. De la o restricție de vârstă până la o interdicție privind selfie-urile, iată cinci dintre regulile neașteptate puse în aplicare la Met Gala.

Fără selfie-uri

S-ar putea crede că toți cei care participă la un eveniment atât de strălucitor precum Met Gala ar fi vrut să facă o fotografie pentru a surprinde momentele speciale ale ocaziei. Cu toate acestea, în 2015, s-a raportat că utilizarea rețelelor de socializare a fost interzisă în cadrul evenimentului pentru a împiedica celebritățile să petreacă majoritatea serii cu telefoanele în mână.

Utilizarea telefoanelor pentru fotografiere și social media nu va fi permisă în interiorul galei”, se preciza într-o notificare trimisă tuturor invitaților. Aparenta interdicție de la Met Gala a fost încălcată de numeroși invitați în trecut, Kylie Jenner făcându-și un selfie în baie la evenimentul din 2017.

Nu este permis accesul persoanelor sub 18 ani

În 2018, s-a dezvăluit că Met Gala a decretat o nouă restricție de vârstă. Aceasta a însemnat că persoanele de profil înalt cu vârsta sub 18 ani nu mai aveau voie să participe la eveniment.

Nu pot merge pentru că nu sunt suficient de mare”, a declarat în 2018 modelul și dansatoarea Maddie Ziegler, pe atunci în vârstă de 16 ani, pentru The Hollywood Reporter, când a fost întrebată dacă va fi prezentă pe covorul roșu de la Met Gala.

Deși inițial s-a bănuit că noua restricție de vârstă a fost introdusă din cauza temei Met Gala 2018 Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination”, un purtător de cuvânt al evenimentului a confirmat că decizia a fost luată deoarece nu este un eveniment potrivit pentru persoanele sub 18 ani”.

Fumatul este interzis în interiorul muzeului

În 2017, celebrități precum Bella Hadid, Dakota Johnson și Marc Jacobs au fost fotografiate fumând țigări în baia de la Met Gala.

În același an, s-a raportat că membrii consiliului de administrație și donatorii și-au exprimat consternarea cu privire la invitații care fumează la eveniment, unul dintre ei spunând că este lipsit de respect față de colecția de artă”. Potrivit Page Six, în urma plângerilor, invitații de la Gala Met din 2018 au fost informați că este ilegal să fumeze în muzeu”.

Pe invitațiile evenimentului s-ar fi menționat că fumatul la eveniment era strict interzis. În 2003, primarul de atunci, Michael Bloomberg, a interzis fumatul în interiorul orașului New York în locații precum clădiri de birouri, baruri și teatre.

Unele alimente sunt omise intenționat

Invitații la eveniment au parte de o oră de cocktail și de o cină oficială. Potrivit The New York Post, anumite alimente sunt omise intenționat din meniu la cererea însăși Wintour.

Un fost angajat al Vogue a declarat pentru publicație că pătrunjelul este interzis pentru a evita riscul ca această plantă să se blocheze în dinții oamenilor.

Nici ceapa sau usturoiul nu sunt servite la eveniment, pentru a se evita orice accese de respirație urât mirositoare, în timp ce bruschetele nu sunt oferite invitaților, în cazul în care s-ar putea vărsa mâncare pe ansamblurile extravagante.

În 2016, modelul Karlie Kloss și-a tăiat rochia lungă până la podea de la Met Gala într-o rochie mini pentru petrecerea de după, în urma unei vărsări de vin roșu pe materialul alb.

Aranjarea strictă a locurilor

Wintour este foarte atentă la locul în care stau invitații ei la Met Gala în seara evenimentului.

În documentarul The First Monday in May din 2016, care detaliază gradul de planificare care se face cu această ocazie, directorul de proiecte speciale de la Vogue, Sylvana Ward Durrett, a explicat că în planul de dispunere a locurilor intră foarte multă putere de negociere”.

Se gândește foarte mult la cine stă lângă cine, dacă au stat împreună anul trecut, dacă au stat unul lângă altul la alte evenimente, atât de multe lucruri se pun la cale, încât este șocant”, a spus Ward Durrett.

Citește și

Exit mobile version