Miley Cyrus a fost dată în judecată pentru piesa „Flowers”. Artista este acuzată că a copiat melodia lui Bruno Mars

Miley Cyrus a fost lovită de un proces în care este acuzată că ea și coautorii Gregory Hein și Michael Pollack au copiat părți dintr-un single al lui Bruno Mars atunci când au scris hit-ul ei global „Flowers”, câștigător al premiului Grammy, potrivit Variety.

Potrivit unui proces intentat luni în Los Angeles, Tempo Music Investments susține că „Flowers” include „exploatarea” neautorizată a mai multor elemente din balada „When I Was Your Man” a lui Mars din 2013. Procesul numește, de asemenea, Sony Music Publishing, Apple, Target, Walmart și alte câteva companii ca pârâți acuzați de distribuirea „Flowers”.

Tempo deține un procent din drepturile de autor americane ale cântecului lui Mars, pe care le-a achiziționat de la coautorul Philip Lawrence. Mars, împreună cu Ari Levine și Andrew Wyatt, nu sunt menționați ca reclamanți în proces. Un reprezentant al lui Cyrus nu a avut niciun comentariu atunci când a fost contactat de Variety.

Procesul menționează în plus că Pollack „a refuzat să comenteze” asemănarea dintre „Flowers” și „When I Was Your Man” a lui Mars într-un interviu acordat Billboard în martie 2023. În același articol, Billboard notează că Lawrence a spus la un moment dat că „When I Was Your Man” a fost inspirat în parte de arta lui Billy Joel.

Orice asemănare între cele două piese nu este evidentă la o simplă ascultare. Cu toate acestea, în proces se afirmă: „Orice fan al piesei lui Bruno Mars știe că piesa lui Miley Cyrus nu a obținut singură tot acest succes. Ea reproduce numeroase elemente melodice, armonice și lirice ale piesei When I Was Your Man, inclusiv concepția și secvența tonurilor melodice ale versului, linia de bas, anumite măsuri ale refrenului, anumite elemente muzicale teatrale, elemente lirice și anumite progresii de acorduri”.

Procesul disecă meticulos materialul melodic, modelele de încheiere a tonului, structurile liniei de bas și versurile ambelor melodii, observând că acestea sunt „substanțial similare”, în special linia vocală de deschidere a refrenului din „Flowers”.

Procesul solicită despăgubiri „într-o sumă care urmează să fie stabilită la proces”, sau maximum 150.000 de dolari pentru fiecare încălcare, ceea ce s-ar putea dovedi a fi un total foarte mare, având în vedere fluxurile record ale piesei „Flowers”.

Exit mobile version