Modelele plus-size sunt tot mai rar prezente pe runway în 2024

Trend-urile se schimbă, și nu doar în materie de fashion ci și în materie de modele pe runway. Manas, creatorul casei de modă Ester Manas, spune că modelele plus-size sunt out.

Această discuție despre body positivity și despre stilul de viață de fapt nesănătos al modelelor de altă dată a fost și este în continuare un subiect foarte dezbătut. Vedem peste tot pe TikTok , pe Instagram tot felul de opinii. Și pentru că sunt multe opinii pro body-positivity, unele case de modă au devenit mai inclusive și folosesc modele plus-size în show-urile lor. Un exemplu este chiar aceasta, Ester Manas. Designerul casei de modă a creat încă din 2019 design-uri pentru toate mărimile, de la XS la 3XL. Chiar a devenit un brand preferat de artiști precum SZA, Jorja Smith, Kali Uchis sau Beth Ditto tocmai pentru faptul că brand-ul include mai multe mărimi. Totuși, Manas recunoaște că vede în fiecare zi tot mai mult această fat-phobia. De exemplu agenții modelelor mereu întreabă dacă au book-uit și modele cu un BMI
mai mic.

Care este raportul între modelele skinny și cele plus size pe runway?

Tagwalk, motorul de căutare în fashion, a raportat în 2023 o scădere a numărului de modele plus size pe runway în colețiile de toamnă-iarnă cu 24% comparativ cu colecțiile primăvară-vară prezentate în același an. Mai mult, Vogue Business a făcut un raport ce arată că 95% dintre modele au mărimi de XS și S. Deci, sunt foarte puține modele plus sized de fapt pe runway.

Exit mobile version