• Muzeul Național de Ceară din Dublin a decis să retragă figura de ceară a cântăreței Sinéad O’Connor.
  • Figura de ceară a fost considerată de către fratele lui O’Connor ca nefiind o reprezentare fidelă a acesteia.
  • Ca răspuns la critici, muzeul a anunțat că va lansa un nou proiect pentru a crea o reprezentare mai exactă a lui Sinéad O’Connor.

Un muzeu irlandez va retrage o figură de ceară a cântăreței și compozitoarei Sinéad O’Connor la doar o zi după ce a instalat-o, ca urmare a reacțiilor din partea familiei și a publicului, a anunțat CNN într-o declarație.

Muzeul Național de Ceară din Dublin a dezvăluit figura lui O’Connor joi, pentru a coincide cu prima aniversare a morții sale, dar a stârnit critici din partea fratelui ei John O’Connor, care a declarat pentru RTÉ’s Liveline că „nu semăna deloc cu ea”, precum și din partea fanilor ei, dintre care unul a descris opera de ceară ca fiind „șocant de rea” într-o postare pe X.

O’Connor, care a murit din cauze naturale anul trecut, la vârsta de 56 de ani, era cunoscută pentru vocea sa pură și clară, asociată cu o compoziție excepțională care îi exprima opiniile despre politică, spiritualitate, istorie și filosofie.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Succesul muzicii sale, cu single-uri precum „Nothing Compares 2 U”, combinat cu franchețea cu care a vorbit despre luptele sale cu dependența și boala mintală au făcut-o o figură influentă a culturii pop, în special în Irlanda sa natală.

„Mi-am pierdut sora și pentru mine asta este important”, a spus el. „Din moment ce ea nu se află aici pentru a se apăra sau pentru a vorbi în numele ei, mi-am asumat responsabilitatea de a vă contacta în legătură cu acest subiect.”

Ca răspuns la critici, muzeul a declarat că „lansează un nou proiect pentru a crea o reprezentare mai exactă”, după ce a fost de acord că „figura nu surprinde pe deplin prezența și esența unică a lui Sinéad, așa cum ne-am propus”.

„Echipa noastră de artiști calificați va începe acest proiect imediat, asigurându-se că fiecare detaliu este meticulos creat pentru a celebra moștenirea ei în mod corespunzător.”

Directorul muzeului, Paddy Dunning, care spune că a fost un prieten vechi al lui O’Connor, și-a cerut scuze familiei cântăreței la emisiunea Liveline de la RTÉ. El a explicat că sculptorul operei de ceară nu se simțea bine și s-a retras după mulți ani de „muncă fantastică” pentru muzeu.

Citește și