• Muzeul Național de Ceară din Dublin a decis să retragă figura de ceară a cântăreței Sinéad O’Connor.
  • Figura de ceară a fost considerată de către fratele lui O’Connor ca nefiind o reprezentare fidelă a acesteia.
  • Ca răspuns la critici, muzeul a anunțat că va lansa un nou proiect pentru a crea o reprezentare mai exactă a lui Sinéad O’Connor.

Un muzeu irlandez va retrage o figură de ceară a cântăreței și compozitoarei Sinéad O’Connor la doar o zi după ce a instalat-o, ca urmare a reacțiilor din partea familiei și a publicului, a anunțat CNN într-o declarație.

Muzeul Național de Ceară din Dublin a dezvăluit figura lui O’Connor joi, pentru a coincide cu prima aniversare a morții sale, dar a stârnit critici din partea fratelui ei John O’Connor, care a declarat pentru RTÉ’s Liveline că „nu semăna deloc cu ea”, precum și din partea fanilor ei, dintre care unul a descris opera de ceară ca fiind „șocant de rea” într-o postare pe X.

O’Connor, care a murit din cauze naturale anul trecut, la vârsta de 56 de ani, era cunoscută pentru vocea sa pură și clară, asociată cu o compoziție excepțională care îi exprima opiniile despre politică, spiritualitate, istorie și filosofie.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Succesul muzicii sale, cu single-uri precum „Nothing Compares 2 U”, combinat cu franchețea cu care a vorbit despre luptele sale cu dependența și boala mintală au făcut-o o figură influentă a culturii pop, în special în Irlanda sa natală.

„Mi-am pierdut sora și pentru mine asta este important”, a spus el. „Din moment ce ea nu se află aici pentru a se apăra sau pentru a vorbi în numele ei, mi-am asumat responsabilitatea de a vă contacta în legătură cu acest subiect.”

Ca răspuns la critici, muzeul a declarat că „lansează un nou proiect pentru a crea o reprezentare mai exactă”, după ce a fost de acord că „figura nu surprinde pe deplin prezența și esența unică a lui Sinéad, așa cum ne-am propus”.

„Echipa noastră de artiști calificați va începe acest proiect imediat, asigurându-se că fiecare detaliu este meticulos creat pentru a celebra moștenirea ei în mod corespunzător.”

Directorul muzeului, Paddy Dunning, care spune că a fost un prieten vechi al lui O’Connor, și-a cerut scuze familiei cântăreței la emisiunea Liveline de la RTÉ. El a explicat că sculptorul operei de ceară nu se simțea bine și s-a retras după mulți ani de „muncă fantastică” pentru muzeu.

Citește și