Netflix lansează o docuserie despre acuzațiile asupra lui Sean „Diddy” Combs. Documentarul va fi produs de 50 Cent

Netflix va lansa o docuserie produsă de Curtis „50 Cent” Jackson despre acuzațiile de trafic sexual și șantaj, precum și acuzațiile de agresiune sexuală și abuz violent împotriva lui Sean „Diddy” Combs. Alexandria Stapleton regizează proiectul, care este în prezent în producție, scrie Variety.

„Aceasta este o poveste cu un impact uman semnificativ. Este o narațiune complexă care se întinde pe decenii, nu doar titlurile sau clipurile văzute până acum”, au spus 50 Cent și Stapleton într-o declarație exclusivă pentru Variety. „Rămânem fermi în angajamentul nostru de a da o voce celor fără voce și de a prezenta perspective autentice și nuanțate. Deși acuzațiile sunt tulburătoare, îi îndemnăm pe toți să își amintească faptul că povestea lui Sean Combs nu este povestea completă a hip-hop-ului și a culturii sale. Scopul nostru este să ne asigurăm că acțiunile individuale nu eclipsează contribuțiile mai ample ale culturii.”

50 Cent a anunțat pentru prima dată că G-Unit va produce documentarul la începutul lunii decembrie, moment în care Combs fusese dat în judecată de patru femei diferite, începând cu fosta iubită Cassie Ventura. La acea vreme, 50 Cent a distribuit pe X un clip care îl arăta pe rapperul Mark Curry, de la Bad Boy Records, susținând că Diddy ar fi stropit sticlele de șampanie la petrecerile sale înainte ca femeile să bea din ele. Încasările din documentar, a declarat rapperul-producător, vor fi folosite pentru a sprijini victimele agresiunilor sexuale.

Săptămâna trecută, Combs a fost arestat în New York și acuzat de conspirație, trafic sexual prin forță, fraudă sau constrângere și transport în vederea practicării prostituției. El a pledat nevinovat, dar rămâne în arest, fiindu-i refuzată cauțiunea la audierea sa în apel.

Combs a fost, de asemenea, lovit de mai multe procese. În februarie, fostul său angajat Rodney „Lil Rod” Jones a susținut că i-a făcut avansuri sexuale nedorite și l-a forțat să angajeze și să întrețină relații cu lucrători sexuali în 2023. Jones însuși a fost menționat ulterior într-un proces din aprilie în care Grace O’Marcaigh a susținut că, în timp ce lucra ca steward pe un iaht, fiul lui Combs, Christian „King” Combs, a forțat-o să facă sex cu el și că artistul l-a plătit pe căpitanul iahtului pentru a ține sub tăcere această chestiune.

În mai, modelul Crystal McKinney a susținut că a drogat-o și a agresat-o sexual în 2003, iar la începutul acestei luni, fosta cântăreață a trupei Danity Kane, Dawn Richard, l-a dat în judecată pe Sean „Diddy” Combs pentru abuz verbal, agresiune sexuală și provocarea intenționată a stresului emoțional.

În luna mai, CNN a relatat despre o scurgere video care îl arăta pe Combs apucând-o, împingând-o și lovind-o pe Cassie într-un hotel. Câteva zile mai târziu, el a declarat că își asumă „întreaga responsabilitate” pentru acțiunile sale din videoclip.

Aceasta a fost prima și singura dată când a recunoscut că a comis vreo infracțiune. Până atunci, el a negat totul, postând o declarație pe rețelele de socializare în decembrie care spunea „ENOUGH IS ENOUGH”. „În ultimele două săptămâni, am stat în tăcere și am privit cum oamenii încearcă să-mi asasineze caracterul, să-mi distrugă reputația și moștenirea”, a spus el. „Au fost făcute acuzații dezgustătoare la adresa mea. Permiteți-mi să fiu absolut clar: nu am făcut niciunul dintre lucrurile îngrozitoare despre care se afirmă. Voi lupta pentru numele meu, pentru familia mea și pentru adevăr”.

În plus, după ce Homeland Security i-a percheziționat proprietățile din Los Angeles și Miami în martie, el a postat pe Instagram videoclipul melodiei sale din 1998, „Victory”, în care fuge de poliție, cu mențiunea „Bad Boy for life”.

Aceasta este prima confirmare oficială a Netflix privind implicarea sa în serial, deși 50 Cent a discutat despre proiect cu The Hollywood Reporter în luna iulie.

Exit mobile version