• Licitatorul Andrew Aldridge a descris pantofii ca fiind cât se poate de emblematici”.
  • Se estimează că încălțămintea va valora între 100.000 și 120.000 de lire sterline atunci când va fi scoasă la licitație.
  • Presley i-a dat pantofii prietenului său apropiat Alan Fortas, care mai târziu a descris într-o scrisoare cum i-a primit.

El a achiziționat perechea după ce a înregistrat pentru albumul său de debut, în 1956, hit-ul Blue Suede Shoes, care a fost scris de colegul său cântăreț Carl Perkins. Ulterior, Presley a dat pantofii în noaptea dinaintea încorporării sale în armata americană în 1958, scrie Sky News.

Se estimează că încălțămintea va valora între 100.000 și 120.000 de lire sterline atunci când va fi scoasă la licitație vineri, la casa de licitații Henry Aldridge & Son din Wiltshire.

Perechea a fost autentificată de Jimmy Velvet, prietenul apropiat al lui Presley timp de 22 de ani, care a fost descris de casa de licitații drept cea mai importantă autoritate Elvis din lume”.

Recomandări

MACRON CERE BARAJ ÎMPOTRIVĂ EXTREMEI DREPTE
TRUMP ARE O FORMĂ DE IMUNITATE
IRINA BEGU PIERDE CU 6-0
JOE BIDEN NU RENUNȚĂ
ABULGAZIN RESPINGE ACUZAȚIILE
POLIȚIA DE MORAVURI UȘOARE

Presley i-a dat pantofii prietenului său apropiat Alan Fortas, care mai târziu a descris într-o scrisoare cum i-a primit. El a scris: În noaptea dinaintea încorporării lui Elvis în armată în Memphis, Elvis a dat o petrecere de toată noaptea la Graceland. După aceea am mers la patinoarul Rainbow. Când am ajuns cu toții acasă, Elvis i-a chemat pe câțiva dintre noi sus și dădea câteva dintre hainele lui pe care nu credea că le va purta sau nu le va dori când se va întoarce din armată.

În acea seară, Elvis mi-a dat acești pantofi albaștri din piele de căprioară mărimea 10,5. I-am avut în toți acești ani.”

Licitatorul Andrew Aldridge a descris pantofii ca fiind cât se poate de emblematici”. El a adăugat: Sunt pur și simplu o piesă excepțională din showbusiness, muzică și cultura populară memorabilia.”

Citește și