- O pizza cu 254 sortimente de brânză, făcută în Franţa, a intrat oficial în Cartea Recordurilor
- Pizza cântăreşte un kilogram
- Costă mai mult de 1.000 de euro
Pizza realizată într-o pizzerie din Franţa de Benoit Bruel a fost certificată oficial luni de Cartea Recordurilor, scrie Corriere della Sera.
Scoasă din cuptor la Lyon în 22 februarie anul trecut de Benoit Bruel, pizza a doborât recordul anterior, deţinut de chef Johnny di Francesco de la un restaurant din Australia, care preparase o pizza folosind 154 de sortimente de brânză.
Pizza cu cele 254 de sortimente de brânză a fost făcută în 2 ore şi jumătate, exclusiv din produse franţuzeşti: de la brie la roquefort, la chèvre(brânză de capră, n.red.) şi beaufort şi multe altele, toate în doze mici.
A rezultat un amestec exploziv de arome, nerecomandat celor cu probleme de colesterol.
Pentru că fiecare pachet de brânză a costat în medie patru euro, costul total al pizzei a depăşit 1.000 de euro, însă cei care au participat la preparea ei s-au bucurat de o felie la un preţ exclusiv mai mic de 50 de euro.
„Oamenii cred că această pizza este dezgustătoare, dar e greşit. Este făcută pentru mai mulţi oameni, care pot degusta puţin şi este suficient. Este perfect pentru un aperitiv”, a spus Benoit Bruel.