O prezentare de modă atipică. Ţinutele au fost create cu ajutorul software-ului de inteligenţă artificială AiDA

La spectacolul Fashion X AI de la Hong Kong, participanţii au observat o anumită calitate „extraterestră” în ceea ce priveşte noile haine modelate pe podiumul îngust al evenimentului – iar modelele nu erau, de fapt, în întregime umane.

Potrivit directorului executiv al AiDLab, Calvin Wong, software-ul a fost creat pentru a servi drept „instrument de sprijin” pentru designeri.

„AiDA este un asistent pentru creatorii de modă doar pentru a-i ajuta să lucreze împreună”, a spus Wong. „Designerii şi AI pot lucra împreună pentru a ajunge la colecţia finală”.

Sistemul AiDA este susţinut de tehnologii AI, cum ar fi recunoaşterea şi detectarea imaginilor şi generarea de imagini, a spus Wong. Designerii pot încărca schiţe, materiale şi palete de culori pe o planşă de dispoziţie virtuală, iar algoritmul software-ului generează schiţe pe care designerii le pot modifica şi cărora le pot adăuga propriul lor fler, potrivit Reuters.

Sistemul poate produce o duzină de şabloane de modă în 10 secunde, economisind timp preţios pentru designeri, a spus Wong.

Designerul de modă Mountain Yam, cu sediul în Hong Kong, a folosit AiDA în ultimele şase luni şi a spus că nu numai că i-a economisit timp, dar l-a şi inspirat.

„Relaţia noastră este comparabilă cu o relaţie romantică, în sensul că se pare că eu am ajuns treptat să o cunosc (pe AiDA), iar ea a ajuns treptat să îmi cunoască propriile modele”, a spus Yam. „În conformitate cu liniile, stilurile şi bazele mele de date, sistemul îmi va propune ceva la care poate că nu m-am gândit niciodată, dar pe care ea (AiDA) îl consideră potrivit pentru mine. Prin urmare, cred că dezvoltăm o relaţie pe termen lung”.

Creatoarea de modă Yulia Tlili a declarat că a sperat că modelele AI vor fi mai mult în prim-planul colecţiei, menţionând că nu sunt nici pe departe la fel de radicale ca şi colecţiile futuriste pe care a ajutat să le conceapă atunci când şi-a început cariera.

„Cred că AI este plină de posibilităţi şi este într-adevăr o oportunitate extraordinară pentru studenţi şi pentru profesori de a colabora cu adevărat cu acest domeniu foarte interesant”, a spus Tlili. AiDA a fost lansat oficial odată cu spectacolul Fashion X AI şi este disponibil pentru designerii din Europa şi Asia-Pacific.

Exit mobile version