• Cântărețul olandez Joost Klein a fost trimis acasă după ce a fost acuzat de comportament intimidant de către o femeie din echipa de producție.
  • Uniunea Europeană de Radio și Televiziune, care administrează Eurovision, a recunoscut că mai mulți concurenți au depus plângeri.
  • Concursul a fost umbrit de protestele legate de participarea Israelului, din cauza costului umanitar al războiului său împotriva Hamas.

Organizatorii concursului Eurovision au declarat că „regretă” faptul că unele delegații „nu au respectat spiritul regulamentului” în Suedia. Angelina Mango din Italia și Bambie Thug din Irlanda se numără printre concurenții care s-au plâns de o atmosferă „tensionată” și „oribilă” în culise, scrie BBC.

Cântărețul olandez Joost Klein a fost, de asemenea, trimis acasă după ce a fost acuzat de comportament intimidant de către o femeie din echipa de producție. Într-o declarație de luni, Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU), care administrează Eurovision, a recunoscut că mai mulți concurenți au depus plângeri.

„Am vorbit cu mai multe delegații în timpul evenimentului cu privire la diverse probleme care ne-au fost aduse la cunoștință”, a spus aceasta. „Organismele de conducere ale EBU vor revizui, împreună cu șefii delegațiilor, evenimentele din jurul ESC din Malmö pentru a merge mai departe într-un mod pozitiv și pentru a se asigura că valorile evenimentului sunt respectate de toată lumea.”

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
UN BAN DAI ȘI STAI ÎN RAI
AU SUBIECTE DE DISCUȚIE
GLUTEN FREE, CAKE FOR ME!
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE

Acesta a adăugat că cazurile individuale vor fi discutate la o dată ulterioară. Concursul a fost umbrit de protestele legate de participarea Israelului, din cauza costului umanitar al războiului său împotriva Hamas. Mii de oameni au protestat pe străzile din Malmö, iar reprezentantul țării, Eden Golan, a primit un amestec de huiduieli și aplauze din partea publicului.

După marea finală, Bambie Thug, care și-a exprimat în mod deschis opiniile pro-palestiniene, a acuzat, de asemenea, postul național de televiziune din Israel, KAN, că a „incitat la violență” împotriva lor în timpul transmisiunii.

În timpul primei semifinale, unul dintre comentatorii postului a remarcat că interpretul a „vorbit negativ despre Israel”. „Dar putem vorbi despre asta mai târziu”, a adăugat comentatorul. „Pregătiți-vă blestemele”.

Comentariul ar fi putut fi o referire la un vers din cântecul lui Bambie Thug, care implică aruncarea unui blestem asupra unui fost partener, dar cântărețul a considerat că a depășit limita.

„Radiodifuzorul [Kan] nu a respectat regulile și sper ca anul viitor să nu mai poată concura din această cauză”, au declarat reporterilor după concurs. Alți participanți au acuzat delegația israeliană că i-a filmat și a postat clipuri online fără permisiunea lor.

Citește și