• Papa Francisc s-a întâlnit cu peste 100 de comedianți din întreaga lume pentru a sărbători importanța umorului.
  • Printre celebritățile americane de la Vatican s-au numărat Whoopi Goldberg, Stephen Colbert, Chris Rock și Jimmy Fallon.
  • Comedianții au fost găzduiți la Roma, înainte ca pontiful să se îndrepte spre Puglia, sudul Italiei, pentru Summitul G7.

Înainte de a zbura în regiunea Puglia din sudul Italiei pentru a se întâlni cu liderii mondiali la Summitul G7, Papa Francisc a găzduit vineri o audiență foarte diferită la Vatican, sărbătorind importanța umorului, scrie The Washington Post.

Pontiful a înyâmpinat peste 100 de comedianți din 15 națiuni, inclusiv celebrități americane precum Whoopi Goldberg, Jimmy Fallon, Chris Rock, Stephen Colbert și Conan O’Brien. „În mijlocul atâtor știri sumbre, cufundați în multe situații de urgență sociale și chiar personale, aveți puterea de a răspândi pace și zâmbete”, le-a spus Francis comedianților.

„Voi uniți oamenii, pentru că râsul este contagios”, a continuat el, întrebând în glumă, „Vă rog să vă rugați pentru mine: pentru, nu împotriva!”

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Papa Francisc a subliniat că în creație, „Înțelepciunea divină ți-a practicat arta, El a fost primul spectator din istorie”, Dumnezeu bucurându-se de lucrările pe care le făcuse. „Ține minte asta”, a adăugat el. „Când reușești să aduci zâmbete inteligente pe buzele unui singur spectator, îl faci și pe Dumnezeu să zâmbească.”

Francis a mai spus că este în regulă să „râdem de Dumnezeu” în același mod în care„ne jucăm și glumim cu oamenii pe care îi iubim”. După ce și-a ținut discursul, Francis i-a salutat individual pe toți comedianții, împărtășind râsete și glume cu unii dintre ei.

„A fost grozav, a fost foarte rapid și cu adevărat iubitor și m-a făcut fericită”, a spus Goldberg după aceea. O’Brien a remarcat că Papa „vorbea în italiană, așa că nu sunt sigur ce s-a spus”.

„Să fiu în acea cameră și să fiu cu toți colegii mei comedianți, cu unii cu care sunt prieten bun de mulți ani, în acel mediu, a fost destul de ciudat”, a adăugat prezentatorul TV. „Toți ne gândeam, cum s-a întâmplat asta? De ce suntem aici și când ne vor da afară?”

Colbert a recunoscut că italiana sa „este foarte rea, aș vrea să o vorbesc mai bine”. Dar a reușit să-i amintească Papei că a făcut audiobook-ul pentru memoriile sale. „A fost minunat, nu mă va uita niciodată”, a glumit el.

Citește și