• China interzice difuzarea galei Premiilor Oscar anul acesta
  • Motivul cenzurii este nominalizarea la Oscar a documentarului Do Not Split
  • Documentarul de scurt metraj prezintă protestele din 2019 din Hong Kong

În fiecare an, premiile Oscar sunt așteptate de milioane de oameni din întreaga lume. Anul acesta însă, mai bine de un miliard de oameni nu vor putea să vadă evenimentul. Asta după ce Partidul Comunist Chinez a decis să interzică difuzarea galei.

China interzice televiziunilor să difuzeze gala Premiilor Oscar care va avea loc luna viitoare. Asta după ce un documentar despre protestele de la Hong Kong a fost nominalizat.

Do Not Split prezintă protestele din 2019 din Hong Kong. Documentarul arată puterea Chinei pe fostul teritoriu al Marii Britanii.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Luna trecută, Chloe Zhao a câștigat Globul de Aur pentru cel mai bun director pentru filmul Nomadland. El și-a atras critici nenumărate în urma unui interviu vechi în care descria China „un loc în care minciunile sunt pretutindeni”.

Un alt film care a atras reacții dure din partea Partidului Comunist este Mulan. Motivul? Felul în care a prezentat cultura chineză și faptul că a fost filmat în regiunea Xinjiang. Renumită pentru faptul că guvernul tratează cu cruzime minoritatea grupului Uyghur.