• Regizorul spaniol Pedro Almodóvar a declarat că eutanasia ar trebui să fie disponibilă la nivel global.
  • Almodóvar a afirmat că filmul său, „The Room Next Door”, care abordează tema eutanasiei prin povestea unei femei diagnosticate cu o boală terminală, este un susținător al acestei practici.
  •  Filmul a primit o ovație în picioare de 17 minute la premiera sa la Festivalul de Film de la Veneția.

Pedro Almodóvar a susținut că eutanasia ar trebui să fie disponibilă „peste tot în lume”, spunând: „Ar trebui să fie reglementată și unui medic ar trebui să i se permită să își ajute pacientul”, conform The Independent.

Regizorul spaniol, în vârstă de 74 de ani, a vorbit la o conferință de presă a Festivalului de Film de la Veneția pentru primul său lungmetraj în limba engleză, The Room Next Door.

Tilda Swinton și Julianne Moore joacă rolul unei perechi de femei care au fost prietene în tinerețe. Ele se întâlnesc din nou mai târziu, când personajul lui Swinton este diagnosticat cu o boală terminală.

Recomandări

COLABORAREA E CHEIA
STAI, AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC
TRUMP SE VEDE CU MODI

„Acest film este în favoarea eutanasiei”, a declarat Almodóvar. „Este ceva ce admirăm la personajul Tildei, ea decide că a scăpa de cancer se poate face doar prin luarea deciziei pe care o ia de fapt. Dacă ajung acolo înainte, cancerul nu va învinge asupra mea”, spune ea

Spania a legalizat eutanasia în 2021, iar regizorul „Women on the Verge of a Nervous Breakdown” a spus că el crede că și alte țări ar trebui să facă același lucru.

„Ar trebui să existe posibilitatea de a avea eutanasie în întreaga lume”, a spus el. „Ar trebui să fie reglementată și unui medic ar trebui să i se permită să își ajute pacientul”.

La aceeași conferință de presă, Swinton a declarat că „nu pot spune că nu aș acționa exact în același mod” ca personajul ei.

The Room Next Door a primit o ovație în picioare de 17 minute după premieră, cea mai lungă de la Festivalul de Film de la Veneția din acest an până în prezent. Filmul este programat să ajungă în cinematografe începând cu 20 decembrie. Anul trecut, Almodóvar a dezvăluit de ce a decis să renunțe la Brokeback Mountain în urmă cu aproape 20 de ani.

„A fost prima dată când m-am gândit cu adevărat să fac un film în engleză, pentru că îmi plăcea povestea – știam [cartea] lui Annie Proulx și îmi plăcea, iar scenariul lui Larry McMurtry era și el foarte bun. Dar chestiunea este că eram nesigur pe engleza mea”, a explicat el.

Citește și