• Operațiunea „Paris-plage” revine și anul acesta în ciuda Jocurilor Olimpice. „Paris-plage” are loc anul acesta pe canalul Saint Martin și în parcul La Villette.
  • Sute de tone de nisip fin sunt aduse în fiecare an pentru a crea plaje în inima Parisului.
  • Activități culturale și sportive, concerte și dansuri sunt roganizate pe tot parcursul verii.


Că în fiecare an, și chiar și în timpul Jocurilor Olimpice plaja va fi disponibilă în inima verii pe malurile Senei, la Paris. Operațiunea „Paris-plage” este însă puțin diferita anul acesta.

Ce înseamnă această operațiune și de ce are un nume atât de războinic ?

Anne Hidalgo, primăriță Parisului, este la originea evenimentului care se afla la a 24-a ediție. Inițial, ea se desfășura doar pe cheiurile Senei, de-a lungul Ile de la Cité. Sute de tone de nisip fin sunt aduse de fiecare dată și deversate pe malul drept al Senei, se instalează umbrele și sezlonguri, terase cu răcoritoare, spații de joacă, evenimente sportive și culturale.

Cu timpul, s-a extins și pe canalul Saint Martin și în Parc de la Villete, în nordul Parisului.
Anul acesta, din cauza Jocurilor, nu veți face plaja la picioarele catedralei Notre Dame, ci pe cele două situri mai puțin expuse – canalul Saint Martin și la Villette.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

În afară de faptul că poți sta pe nisipul fierbinte și, desigur, te poți răcori în apa piscinelor instalate aici, programul acordă un loc de cinste activităților culturale și sportive complet gratuite: expoziții, cursuri sportive, dans, bibliotecă în aer liber…

La Parc Rives de Seine pe malul drept, pe Quai de la Rapée, asociația Camino Real aduce profesori pentru a vă învăța dansuri, de la salsa la reggeton. Sunt programate spectacole hip-hop și muzicale tradiționale.
Iar în La Villete puteți urma cursuri de Tai Chi, Yoga, Do In , sau profită de activități acvatice… trambulină, petanque, tenis urban sau sporturi nautice: canotaj, caiac polo, stand up paddle, hidrobiciclete, biciclete cu pedale, bărci adaptate pentru cei mici, canoe hawaiene, cățărare, sau trambuline. Paris-plage durează până pe 3 septembrie.

Citește și