• „Baby Reindeer” a câștigat patru premii Emmy, inclusiv cele pentru actorie, scriere și producție executivă.
  • Serialul „Shogun” a făcut istorie devenind primul spectacol în limba non-engleză care a câștigat premiul pentru cel mai bun serial dramă.
  • În categoriile de comedie, „The Bear” a obținut trei premii, inclusiv cel pentru cel mai bun actor.

„Baby Reindeer”, succesul TV britanic extrem de popular, dar foarte controversat, a luat cu asalt premiile Emmy, câștigând patru trofee la ceremonia de la Los Angeles, scrie BBC.

Creatorul și vedeta serialului, comediantul scoțian Richard Gadd, a câștigat trei dintre ele – pentru actoria, scrierea și producția executivă a spectacolului. Colega lui, Jessica Gunning, care a interpretat-o ​​pe stalker Martha, a fost desemnată cea mai bună actriță în rol secundar într-o serie limitată.

„Mulțumesc foarte mult. Sincer simt că mă voi trezi în orice moment și toată chestia asta a fost un vis.

Recomandări

COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC
TRUMP SE VEDE CU MODI

Povestea lui Gadd despre cum a fost urmărit de o femeie timp de câțiva ani și a fost abuzat sexual de o persoană masculină din industria TV a fost cel mai discutat serial al anului. Cu toate acestea, pretenția sa de a fi „o poveste adevărată” a făcut-o controversată, iar femeia care ar fi inspirat personajul lui Gunning dă în judecată Netflix pentru defăimare, neglijență și încălcare a confidențialității.

La categoriile de comedie, „The Bear” a câștigat trei premii pentru actorie, inclusiv cel mai bun actor de comedie pentru Jeremy Allen White, în rolul lui Carmy, pentru al doilea an consecutiv.

Ebon Moss-Bachrach (Richie) și Liza Colon-Zayas (Tina) au luat premiile secundare, aceasta din urmă părând copleșită să fi învins legende precum Meryl Streep și Carol Burnett.

Premiu pentru cel mai bun serial de comedie i-a revenit lui „Hacks”, care urmărește relația de dragoste-ura dintre o comediantă veterană și scriitoarea ei mai tânără. Iar starul „Hacks”, Jean Smart, a câștigat cea mai bună actriță de comedie.

La categoriile dramă, Elizabeth Debicki a câștigat primul ei Emmy, cea mai bună actriță într-o dramă pentru interpretarea prințesei Diana în ultimul sezon „The Crown”.

Celelalte categorii de drame au fost dominate de epicul istoric japonez Shogun. Serialul a doborât deja recordul pentru cele mai multe câștiguri Emmy într-un singur an, după ce a câștigat 14 premii la Emmy-urile Creative Arts de weekendul trecut, în principal pentru realizările din culise.

A adăugat alte patru trofee la evenimentul principal, inclusiv cel mai bun serial dramă – primul spectacol în limba non-engleză care a luat acel premiu prestigios. Au existat, de asemenea, premii pentru actorii principali Hiroyuki Sanada (Yoshii Toranaga) și Anna Sawai (Toda Mariko).

Billy Crudup a câștigat cel mai bun actor în rol secundar pentru The Morning Show, în timp ce Jodie Foster a câștigat cea mai bună actriță într-un serial limitat pentru True Detective: Night Country.

Gazda „The Traitors”, Alan Cumming, a luat trofeul pentru cel mai bun reality show sau competiție. Asta a venit după ce a fost desemnat cea mai bun gazdă de reality la Creative Arts Emmys.

Citește și