• David Halls, asistentul de regie al filmului western „Rust”, a vorbit public pentru prima dată de la moartea, pe platoul de filmare, a directorului de imagine Halyna Hutchins.
  • El a făcut apel la industria cinematografică să își „reevalueze valorile” după gafa fatală.
  • David Halls a fost ultima persoană care a atins arma înainte să ajungă în mâna lui Alec Baldwin, potrivit anchetatorilor.

David Halls nu a abordat detaliile incidentului în prima sa ieșire publică și nici nu a răspuns la informațiile potrivit cărora el ar fi fost cel care i-a înmânat actorului Alec Baldwin pistolul cu muniție reală folosit în împușcătura mortală a Halynei Hutchins.

„Halyna Hutchins nu a fost doar una dintre cele mai talentate persoane cu care am lucrat, ci și o prietenă”, a declarat Halls într-un comunicat citat de The New York Post.

„Sunt șocat și întristat de moartea ei. Sper ca această tragedie să determine industria să își reevalueze valorile și practicile pentru a se asigura că nimeni nu mai este rănit prin procesul creativ”, a completat el.

Recomandări

COREEA DE SUD E „STAT OSTIL”
INTRĂM ÎN SCHENGEN?!
HAMAS NEAGĂ
SUA ATACĂ REBELII HOUTHI
DUȘ...MANUL DIN BAIE
CE MIROASE AȘA?

Halls a adăugat că „gândurile mele sunt alături de toți cei care au cunoscut-o și iubit-o pe Halyna”.

Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, a fost ucisă pe platoul de filmare, în 21 octombrie, iar regizorul filmului, Joel Souza, în vârstă de 48 de ani, a fost rănit.

Potrivit anchetatorilor din Santa Fe, trei persoane au manevrat arma înainte de împușcături: Alec Baldwin, David Halls și armurierul Hannah Gutierrez-Reed, în vârstă de 24 de ani, care lucra doar la al doilea film în această calitate.

Citește și Alec Baldwin vorbește pentru prima dată despre uciderea Halynei Hutchins pe platourile de filmare: Era prietena mea

Regizorul Joel Souza a declarat poliției că protocoalele de siguranță prevăd ca armurierul să înmâneze arma asistentului de regie, care ar trebui să verifice să se asigure că nu există gloanțe reale în armă înainte de a o înmâna actorului.

David Halls a declarat poliției că nu-și amintește cât de bine a verificat arma.

„David a declarat că atunci când Hannah i-a arătat arma de foc înainte de a continua repetiția, își amintește că a văzut doar trei cartușe”, le-a spus el detectivilor, potrivit unei declarații depuse la tribunal.

„El a informat că ar fi trebuit să le verifice pe toate, dar nu a făcut-o, și nu-și amintește dacă ea a învârtit toba”, ar fi spus asistentul de regie polițiștilor.

Cu toate acestea, martorii de pe platoul de filmare au spus că anchetatorilor că nu l-au văzut niciodată pe Halls scoțând arma din căruciorul armurierului.

Martorii au negat, de asemenea, că Halls ar fi spus că arma este „rece” înainte să i-o dea lui Alec Baldwin.

Potrivit declarațiilor sub jurământ, arma era una dintre cele trei aflate în căruciorul armurierului înainte de a fi înmânată lui Alec Baldwin, care repeta o scenă în care a îndreptat arma spre cameră în interiorul unei biserici de recuzită.

Gutierrez a declarat poliției că „a verificat ‘manechinele’ și s-a asigurat că nu erau ‘gloanțe reale’”, se arată în declarațiile sub jurământ.

Avocații tinerei armuriere au declarat săptămâna trecută că aceasta nu avea nicio idee despre cum au ajuns gloanțele reale pe platou și s-a plâns că nu avea suficient personal și nu era suficient instruită – și că a fost ignorată atunci când a făcut sugestii privind siguranța pe platou.

Până acum, nicio persoană nu a fost pusă sub acuzare pentru moartea Halynei Hutchins, iar ancheta continuă.