• Prințesa de Wales va acorda duminică trofeul masculin de la Wimbledon.
  • Catherine este șefa All-England Lawn Tennis and Croquet Club din 2016.
  • Catherine nu va participa sâmbătă la finala feminină.

Prințesa de Wales va acorda duminică trofeul masculin de la Wimbledon, într-o apariție publică rară de la diagnosticul ei de cancer, scrie The Guardian.

Va fi a doua oară când apare în public după ce a suferit în ianuarie o intervenție chirurgicală abdominală, care a dus la descoperirea cancerului și la începerea tratamentului cu chimioterapie la sfârșitul lunii februarie. Luna trecută, ea a participat la ceremonia de colorare a trupei pentru ziua oficială de naștere a Regelui Carol, înainte de care a lansat o declarație în care a spus că „a făcut progrese bune”, dar „nu a ieșit încă din pădure”.

Catherine este șefa All-England Lawn Tennis and Croquet Club din 2016 și este de așteptat ca ea să prezinte trofeul câștigătorilor finalei masculine și feminine. Anul trecut, ea i-a prezentat trofeul masculin lui Carlos Alcaraz după victoria sa împotriva lui Novak Djokovic . Cei doi vor juca din nou în finala din acest an.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Catherine nu va participa sâmbătă la finala feminină . În schimb, Debbie Jevans va prezenta trofeul feminin în numele ei.

În martie, Catherine a lansat un videoclip în care și-a anunțat diagnosticul de cancer, după luni de speculații determinate de internarea ei la Clinica din Londra pe 16 ianuarie pentru o operație abdominală.

Speculațiile au fost parțial alimentate de o imagine lansată a presei de Catherine de Ziua Mamei, care a fost reamintită de unele dintre cele mai mari agenții de imagine din lume din cauza afirmațiilor că ar fi fost falsificată. Prințesa și-a cerut ulterior scuze pentru „confuzie” și a recunoscut că a editat fotografia.

În videoclipul lansat în martie, ea a spus: „În ianuarie, am suferit o intervenție chirurgicală abdominală majoră la Londra și, la acea vreme, se credea că boala mea nu este canceroasă. Operația a avut succes. Cu toate acestea, testele efectuate după operație au constatat prezența cancerului. Prin urmare, echipa mea medicală m-a sfătuit că ar trebui să urmez un program de chimioterapie preventivă și acum sunt în fazele incipiente ale acelui tratament.”

Catherine a spus că se concentrează pe liniștirea copiilor ei. „Așa cum le-am spus, sunt bine și devin din ce în ce mai puternică în fiecare zi, concentrându-mă pe lucrurile care mă vor ajuta să mă vindec, în mintea, trupul și spiritul meu. Să-l am pe William lângă mine este, de asemenea, o mare sursă de confort și liniște. La fel și dragostea, sprijinul și bunătatea care au fost arătate de mulți dintre voi. Înseamnă atât de mult pentru noi doi.”

Citește și