Prinţesa Mako a Japoniei renunță la statutul regal pentru a se căsători

În conformitate cu legislaţia japoneză, femeile din familia imperială îşi pierd statutul dacă se căsătoresc cu un om de rând, dar nu şi bărbaţii.

De asemenea, prinţesa a renunţat la ritualurile obişnuite ale unei nunţi regale şi a refuzat plata oferită femeilor din familia regală la plecarea lor din familie.

Mako este prima femeie din familia regală care a renunţat la ambele prerogative.

Se aşteaptă ca, după căsătorie, cuplul să se mute în SUA, unde Komuro lucrează ca avocat. Mutarea a atras inevitabile comparaţii cu familia regală britanică Meghan Markle şi Prinţul Harry, ceea ce le-a adus porecla „Harry şi Meghan ai Japoniei”.

La fel ca Meghan Markle, Komuro a fost supus unei examinări intense de când a fost anunţată relaţia sa cu prinţesa Mako. Cel mai recent a fost criticat pentru că a purtat coadă de cal când s-a întors recent în Japonia. Unii au considerat coafura sa nepotrivită pentru cineva care urma să se căsătorească cu o prinţesă.

Prinţesa Mako a părăsit marţi reşedinţa sa din Tokyo pentru a-şi înregistra căsătoria, înclinându-se de mai multe ori în faţa părinţilor ei, prinţul moştenitor Fumihito şi prinţesa moştenitoare Kiko. De asemenea, ea şi-a îmbrăţişat sora mai mică înainte de a pleca, a relatat agenţia de ştiri Kyodo.

Mako s-a logodit cu Komuro în 2017, iar cei doi urmau să se căsătorească în anul următor. Dar căsătoria a fost amânată în urma unor ştiri despre problemele financiare ale mamei lui Komuro – se pare că aceasta ar fi luat un împrumut de la fostul ei logodnic şi nu i l-ar fi rambursat.

Palatul a negat că întârzierea ar avea legătură cu acest lucru, deşi prinţul moştenitor Fumihito a declarat că era important ca problemele financiare să fie rezolvate înainte de căsătorie.

Exit mobile version