• Harry și soția sa Meghan erau membri populari ai familiei regale, dar presiunile au devenit prea mari, iar în 2020 cuplul a renunțat la îndatoririle regale.
  •  Harry s-a concentrat pe expunerea nemulțumirilor sale într-o carte de memorii și o serie documentară.
  • A făcut din lupta cu tabloidele britanice o misiune centrală, dându-i în judecată și câștigând un proces.

Prințul Harry a fost întotdeauna diferit. Din momentul în care a apărut pentru prima dată în brațele Prințesei Diana, Harry a fost cu roșcatul care scotea limba în fața fotografilor, scrie SkyNews.

A devenit un adolescent turbulent care a fost aspru criticat pentru că a purtat o uniformă nazistă la o petrecere costumată și apoi un tânăr care a renunțat la capcanele vieții regale și s-a mutat în California de Sud cu soția sa americană.

Prin toate acestea, a existat sentimentul că Harry se revolta împotriva unui accident de naștere care îl făcea, în calculele dure ale Casei Windsor, doar „rezerva”. Ca al doilea fiu al Regelui, el a fost crescut ca un prinț, dar nu va moșteni tronul.

Recomandări

COLABORAREA E CHEIA
STAI, AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC
TRUMP SE VEDE CU MODI

Harry împlinește 40 de ani. În ultimii patru ani, Harry s-a concentrat în principal asupra trecutului, câștigând milioane de dolari prin expunerea nemulțumirilor sale într-o carte de memorii de mare succes și într-o serie documentară pe Netflix.

În urmă cu șase ani, Harry și soția sa erau printre cei mai populari membri ai Familiei Regale, un cuplu tânăr plin de farmec care reflecta fața multiculturală a Marii Britanii moderne și de la care se aștepta să ajute la revitalizarea monarhiei. George Clooney, Serena Williams și Elton John au participat la nunta lor la Castelul Windsor, după care cuplul a fost cunoscut oficial ca Ducele și Ducesa de Sussex.

Dar optimismul a dispărut rapid pe fondul acuzațiilor că presa tabloidă din Marea Britanie și chiar membrii casei regale au tratat-o pe Meghan nedrept din cauza rasismului.

Până în ianuarie 2020, presiunile au devenit prea mari, iar cuplul a anunțat că renunță la îndatoririle regale și se mută în America, unde speră să devină „independenți financiar”. Ei au semnat contracte profitabile cu Netflix și Spotify în timp ce se stabileau în enclava bogată Montecito, lângă Santa Barbara, California.

De atunci, Harry a ratat puține ocazii de a-și dezvălui sufletul, cel mai faimos în memoriile sale, intitulate pe bună dreptate „Spare”.

Harry, care a acceptat să nu folosească HRH onorific sau „Alteța Sa Regală”, după ce a renunțat la îndatoririle regale de primă linie, este acum al cincilea la rândul său la tronul britanic, în urma fratelui său și a celor trei copii ai lui William.

Harry a câștigat, de asemenea, premii pentru înființarea Jocurilor Invictus în 2014, o competiție în stil paralimpic pentru a inspira și ajuta la reabilitarea militarilor și a veteranilor bolnavi și răniți.

De asemenea, Harry a făcut din lupta cu tabloidele britanice o misiune centrală în ultimii ani și i-a dat în judecată pentru vechile acuzații că i-au spart telefonul și i-au spionat viața privată. Furia lui Harry față de tabloide, pe care le dă vina în parte pentru moartea mamei sale și pentru că l-a condus în SUA, l-a determinat să contracareze tradiția familiei și să devină primul regal senior care a depus mărturie în instanță în mai bine de un secol, câștigând un proces.

Perspectivele de reconciliere sunt neclare, deși Harry a mers acasă pentru a-și vedea tatăl după diagnosticul de cancer al lui Charles.

Citește și