• Trei gardieni dintr-o închisoare din Oklahoma sunt acuzați de fapte „crude și inumane” asupra deținuților
  • Gardienii au fost puși sub acuzare pentru că i-au făcut pe deținuți să asculte în mod repetat melodia „Baby Shark”
  • Christian Miles și Gregory Butler s-au apărat spunând că au făcut acest lucru pentru a întări măsurile disciplinare puse în aplicare

Trei gardieni de închisoare dintr-o închisoare din Oklahoma din Statele Unite sunt acuzați de fapte „crude și inumane” asupra deținuților. Paznicii i-au torturat pe prizonieri făcându-i să asculte în mod repetat piesa pentru copii „Baby Shark”, relatează New York Times.

Lansat pe YouTube acum câțiva ani, „Baby Shark” este un cântec pentru copii din Coreea de Sud despre o familie de rechini. Cu aproape 7 miliarde de vizionări, este al doilea cel mai vizionat videoclip de pe YouTube, în spatele statornicului „Despacito”.

Îngrozitor de repetitiv, acest cantec este insuportabil pentru orice ființă umană normală de peste șase ani. Atât de mult încât a devenit … un instrument de tortură.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

În perioada noiembrie – decembrie 2019, doi gardieni de la o închisoare din Oklahoma, în centrul Statelor Unite, au forțat cel puțin cinci prizonieri să asculte cântecul în mod repetat, în încercarea de a-i tortura în timp ce erau în picioare cu fata la un perete și încătușati, relatează NY Times. Cei doi gardieni, Christian Miles și Gregory Butler, ambii în vârstă de 21 de ani, nu au ezitat să trezească deținuții în mijlocul nopții pentru a-i face să trăiască acest adevărat calvar, care uneori a durat până la două ore.

Cei doi gardieni, împreună cu supraveghetorul lor Christopher Hendershott, în vârstă de 50 de ani, au fost acuzați pe 12 octombrie pentru a fi acțiunat „împreună, voit și greșit” într-o „manieră crudă și inumană”. Cei doi gardieni, care au demisionat, se confruntă cu o pedeapsă de un an și cu o amendă de 1.000 de dolari. Supraveghetorul s-a retras.

Christian Miles și Gregory Butler s-au apărat spunând că au făcut acest lucru pentru a întări măsurile disciplinare puse în aplicare, pe care le considerau insuficiente.