Pumpkin Spice Latte a devenit o obsesie de toamnă. Cum prepari băutura și ce ingrediente conține

Ce bei azi? Pumpkin Spice Latte. O băutură care anunță venirea toamnei, la fel cum Mariah Carey este simbolul Crăciunului. Această cafea aromată conține mirodenii specifice plăcintei de dovleac, care aduc un gust de toamnă. Creată în 2003, Pumpkin Spice Latte a devenit rapid o obsesie sezonieră, pentru iubitorii de băuturi calde. Ștefan Dinescu, barista, spune că Halloween e sărbătoarea Pumpkin Spice și te invită în confortul serilor de toamnă cu un serial și o pătură pufoasă.

„În cafenelele de specialitate se găsește întotdeauna toamna sirop gata preparat cu aromă de pumpkin spice, cu dovleac și condimente. Nu recomandăm combinația dintre cafea de specialitate și siropuri și, de aceea, pentru Halloween-ul de anul acesta am pregătit câteva rețete de cocktail-uri clasice, pe care le mixăm cu acest sirop”, a explicat Ștefan Dinescu, barista, la Aleph News.

Băutura a fost creată în 2003 de un lanț de cafenele din Statele Unite, ai cărui responsabili cu inventarea de noi chestii în meniu și-au dat seama că Latte-urile cu diferite arome începuseră să ia avânt, dar nimeni nu dedicase un drink sezonului de toamnă – și mai ales dovleacului, atât de iubit în acea perioadă.

Exit mobile version