• „Este timpul ca cineva din România să facă un film Dracula. Doar Hollywood a făcut-o de 1.000 de ori”, a declarat Jude.
  • Regizorul român în vârstă de 47 de ani a menționat anterior că are în vedere realizarea unui film Dracula.
  • „Pregătesc… un film Dracula. Nu este cu adevărat Dracula ci ceva apropiat”, a declarat Jude într-un interviu din octombrie 2023.

Radu Jude, unul dintre cei mai cunoscuți regizori români în străinătate, a anunțat că va face un film „Dracula”. El afirmă că „Hollywood nu ar trebui lăsat să domine Dracula al nostru”, relatează Deadline.

„Eu sunt din România. Tatăl meu este chiar din Transilvania. Este timpul ca cineva din România să facă un film Dracula. Doar Hollywood a făcut-o de 1.000 de ori”, a declarat Jude în comentarii făcute la finalul unei sesiuni „masterclass” pe care a prezidat-o la Festivalul de Film de la Locarno.

Regizorul român în vârstă de 47 de ani a menționat anterior că are în vedere realizarea unui film Dracula, dar că inițial afirmase că nu va fi tocmai despre celebra poveste a lui Bram Stoker.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

„Pregătesc… un film Dracula. Nu este cu adevărat Dracula ci ceva apropiat. Se numește Dracula Park. Neil Young mi-a spus că ar trebui să îl numesc Park Dracula. Dar cred că Dracula Park sună mai bine. Vreau ca filmul să fie ca un parc de distracții”, a declarat Jude într-un interviu acordat pentru platforma de streaming Mubi în octombrie 2023.

Citește și