• Raluca Turcan anunță că Executivul va da bani pentru festivalurile din România.
  • Turcan: „1 leu investit în festivaluri poate aduce venituri de 10 ori mai mari”.
  • Nu este un anunț oficial, ci o postare pe Facebook-ul Ralucăi Turcan.

După fondurile alocate pentru presă, cinematografie și companii aeriene, Guvernul Orban vrea să dea bani și pentru festivaluri. Anunțul a fost făcut de vicepremierul Raluca Turcan, care spune că Executivul va veni cu o schemă de ajutor de stat.

Nu vorbim despre un anunț oficial, ci despre o postare pe Facebook a Ralucă Turcan: Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle, Summer Well vor fi sprijinite de Guvern! Un leu investit în această industrie de festivaluri poate genera venituri de zece ori mai mari. Guvernul PNL își propune crearea unei scheme de ajutor de stat pentru această industrie.

Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle, Summer Well vor fi sprijinite de Guvern. Iar agumentul ministrului PNL e Fiecare leu investit în industria festivalurilor poate aduce venituri de zece ori mai mari.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Turcan le-a mai dat o veste bună organizatorilor și fanilor acestor evenimente: de anul viitor, am putea avea din nou festivaluri în România, odată ce va fi stabilit un set de norme sanitare.

Organizatorii de festivaluri se plâng că din cauza epidemiei, sute de oameni din industrie au rămas fără job. Și că o ediție anulată pune în pericol viitorul unui festival. Există un calendar al festivalurilor și locurile trebuie păstrate.