• Filmul „Megalopolis” a divizat publicul în două tabere la Festivalul de Film de la Cannes.
  • New York Magazine definește „Megalopolis” ca fiind un „film nebun de-a dreptul”.
  • Recenzia The Guardian spune că a „Megapolis” este „Mega..plictisitor”.

Festivalul Internațional de Film de la Cannes este în plină desfășurare, iar Francis Coppola, și al său „Megalopolis”, au furat toate privirile. Cum a divizat regizorul „Nașului” publicul?

Niciun debut nu a fost așteptat atât de mult la festivalul de pe riviera franceză. Recenziile sunt împărțite: The Guardian scrie despre „Megapolis” că este „Mega..plictisitor”, iar The Times of London spune că este o oroare. Asta pentru că filmul cuprinde, în aceste 2 ore, un sex-tape, travestiți, dar și multe alte lucruri cu impact. Dar avem și critici bune. „Un experiment îndrâzneț, dar plăcut!” – scrie The Hollywood Reporter. New York Magazine îl definește ca fiind nebunesc de-a dreptul, iar IndieWire scrie că „Megalopolis” depășește orice standard al creativității.

Coppola a lucrat la scenariu timp de 40 de ani, și a investit nu doar timp, și bani. 120 de milioane de dolari din fondul propriu. Acţiunea e plasată într-un univers imaginar, în oraşul New York, supranumit „Noua Romă” care se află într-o continuă schimbare. Asta genereză un conflict între Cezar (Adam Driver), un artist care are puterea de a opri timpul, și primarul Franklyn (Giancarlo Esposito). Avem un triunghi amoros, căci fiica edilului, Julia (Nathalie Emmanuel), este îndrăgostită de artist.

Recomandări

PUTIN AMENINȚĂ COREEA DE SUD
CÂND VOR FI ALEGERILE PREZIDENȚIALE?
FALCO A INTERZIS DEBARCAREA TURIȘTILOR
RUSIA ATACĂ MASIV UCRAINA
LGBTQ+ SE OPUNE POLITICII LUI ORBAN
SWIFT FACE SELFIE CU CHARLOTTE ȘI GEORGE

Citește și