• Biden, care a fost ales în 2020, plănuise inițial să candideze pentru realegere împotriva candidatului republican Donald Trump.
  • Cu toate acestea, într-un anunț făcut la 21 iulie, el a anunțat cu reticență că se răzgândește, ca urmare a presiunii tot mai mari din partea Partidului Democrat.
  • De Niro a spus: „Cu respect, admirație și afecțiune, vă mulțumesc, domnule președinte!”

Robert De Niro a transmis un mesaj cetățenilor din Statele Unite înainte de viitoarele alegeri prezidențiale, în contextul în care președintele Joe Biden s-a retras din cursă, scrie Far Out Magazine.

Biden, care a fost ales în 2020, plănuise inițial să candideze pentru realegere împotriva candidatului republican Donald Trump. Cu toate acestea, într-un anunț făcut la 21 iulie, el a anunțat cu reticență că se răzgândește, ca urmare a presiunii tot mai mari din partea Partidului Democrat cu privire la ratingul său în sondaje și a temerilor cu privire la capacitatea sa mentală după numeroase erori de profil înalt.

Într-o declarație, Biden a spus că a fost „cea mai mare onoare din viața mea să fiu președintele vostru”, dar a considerat că trebuie să se dea la o parte pentru a oferi partidului său cele mai bune șanse de a-l învinge pe Trump. Biden a continuat: „Deși intenția mea a fost să candidez la realegere, cred că este în interesul partidului meu și al țării să mă retrag și să mă concentrez exclusiv asupra îndeplinirii îndatoririlor mele de președinte pentru restul mandatului meu”.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Deși din partea Partidului Democrat nu a fost selectat niciun candidat oficial pentru a-l înlocui pe Biden, președintele demisionar a sprijinit-o pe vicepreședintele Kamala Harris pentru a face acest pas înainte. În plus, Harris a primit sprijin și din partea lui Bill și Hillary Clinton.

De Niro, un susținător al Partidului Democrat, și-a exprimat recunoștința față de Biden pentru că și-a dedicat viața serviciului public și pentru că a pus America înaintea intereselor personale. Actorul a declarat prin intermediul purtătorului său de cuvânt, Stan Rosenfeld: „Într-un act de politică vicleană și patriotism dezinteresat, Joe Biden se dă la o parte pentru a deschide calea unui alt democrat să devină președinte… pentru că nu există nimic mai important pentru țara noastră decât înfrângerea lui Donald Trump la urne”.

De Niro a încheiat prin a spune: „Cu respect, admirație și afecțiune, vă mulțumesc, domnule președinte!”

Citește și