• „Scream 7” va avea premiera în cinematografe pe 27 februarie 2026, după întârzieri de producție și schimbări în distribuție.
  • Neve Campbell revine în rolul lui Sidney Prescott, după ce a lipsit de la filmul anterior din cauza unei dispute salariale. 
  • Proiectul a fost afectat de diverse controverse, inclusiv concedierea actriței Melissa Barrera din cauza comentariilor sale politice.

„Scream 7”, cea mai recentă apariție în franciza horror de lungă durată, va ajunge în cele din urmă în cinematografe pe 27 februarie 2026, după ce a suportat întârzieri de producție, revizuiri creative și schimbări în distribuție, conform Variety.

Anunțul a fost făcut pe rețelele de socializare de Neve Campbell, care se întoarce în serie după ce a lipsit de la cel de-al șaselea film din cauza unei dispute salariale, și Kevin Williamson, creatorul seriei și regizorul continuării. Filmul are această dată doar pentru el – nicio altă lansare majoră nu este programată să aibă premiera împotriva continuării „Scream”. În weekendul următor vor fi lansate „The Cat in the Hat” și „Hoppers” de Disney și Pixar, ambele destinate publicului familial.

Drama din afara ecranului s-a învârtit în jurul „Scream 7” încă de când proiectul a fost anunțat. Melissa Barrera, care a jucat în cele două filme anterioare, a fost concediată anul trecut din continuarea filmului din cauza comentariilor pe care le-a făcut pe rețelele de socializare cu privire la războiul Israel-Hamas. Jenna Ortega, care a jucat alături de Barrera, a trebuit să renunțe la film din cauza programului său de filmare pentru „Wednesday” de pe Netflix. Și Christopher Landon, regizorul filmului „Happy Death Day”, a renunțat la proiect în decembrie 2023, numindu-l „un job de vis care s-a transformat într-un coșmar”. El a fost înlocuit ca regizor de Williamson. Producția a fost întreruptă și din cauza grevelor SAG-AFTRA și WGA.

Recomandări

IARNĂ RECE ÎN EUROPA
NINTENDO ARE MUZEU
KELEMEN CANDIDEAZĂ
PAPA CERE RUGĂCIUNE
STOP, EXPLOZIE!
CE LASĂ ÎN URMĂ HELENE

Paramount Pictures va distribui filmul, care este produs de Spyglass Media. După o perioadă de acalmie în urma lansării în 2011 a filmului „Scream 4”, franciza a fost repornită cu succes cu „Scream” din 2022 și „Scream VI” din 2023, ambele regizate de Matt Bettinelli-Olpin și Tyler Gillett.

Guy Busick, un element de bază al rebooturilor seriei, va scrie „Scream 7”. James Vanderbilt, William Sherak și Paul Neinstein de la Project X Entertainment sunt producători, iar Radio Silence este producător executiv.

Citește și