• Scrisorile manuscrise ale Dianei, Prințesa de Wales, către fosta menajeră Violet Collison au fost vândute cu peste 54.000 de lire sterline la licitație.
  • Corespondența include note de mulțumire și felicitări pentru cadouri, dezvăluind afecțiunea Dianei față de Collie.
  • Printre obiectele licitate se numără invitația personală a lui Collie la nunta regală și biletul la înmormântarea Dianei, vândute pentru 1.300 de lire sterline.

Scrisorile și felicitările manuscrise ale Dianei, Prințesa de Wales, către fosta menajeră a familiei sale au fost vândute la licitație cu peste 54.000 de lire sterline, scrie Indy100.

Violet Collison, căreia Diana îi spunea cu afecțiune Collie, a fost menajera șefă a părinților ei la Park House de pe domeniul Sandringham din Norfolk, unde Diana și-a petrecut anii copilăriei.

Mai mult de o duzină de scrisori și felicitări de la Diana au fost vândute marți la o licitație în Essex pentru suma de 54.500 de lire sterline, inclusiv prima cumpărătorului.

Recomandări

„TRUMP E UN BUFON IDIOT”
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
TRUMP: O URĂSC PE TAYLOR SWIFT!
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
LA CE-I SERVEȘTE ȘCOALA?
S.O.S SECRET SERVICE

Corespondența, scoasă la licitație de Sworders în Stansted Mountfitchet, dezvăluie că Collie a rămas în gândurile Dianei de-a lungul vieții.

Cele mai multe dintre scrisorile către Collie sunt note de mulțumire pentru cadourile de naștere și de Crăciun oferite Dianei și copiilor ei, William și Harry.

Aceste note includ adesea un rând sau două despre viața Dianei la acea vreme.

Într-o scrisoare, scrisă de la Palatul Kensington pe 25 septembrie 1984, Diana i-a mulțumit lui Collie pentru un cadou pentru Harry.

Ea a menționat că „William își adoră fratele mai mic și își petrece tot timpul turnând o cantitate nesfârșită de îmbrățișări și săruturi asupra lui Harry”. Oferit împreună cu o felicitare de Crăciun din același an, lotul a fost vândut pentru 13.000 de lire sterline. O scrisoare pe două fețe, scrisă pe un hârtie de la Palatul Buckingham și datată 8 iulie 1981, cu trei săptămâni înainte de nunta regală, a fost vândută pentru 7.150 de lire sterline.

În ea, Diana scria „toată lumea extrem de ocupată aici cu decorațiuni de ultimă oră… viitoarea mireasă a rămas destul de calmă!”.

După ce s-a încheiat căsătoria părinților Dianei, Collie a urmat-o pe mama Dianei la Londra în 1967, lucrând pentru ea și pentru noul ei soț până la pensie în 1973.

Invitația personală a lui Collie la nunta regală din 29 iulie 1981 și biletul la înmormântarea Dianei din 6 septembrie 1997 au fost vândute împreună pentru 1.300 de lire sterline.

Luke Macdonald, director la Sworders Auctioneers, a spus că scrisorile sunt „atât de intime”. El a adăugat: „Sunt lucruri de care altfel probabil nu le-am fi conștienți în afara cercurilor restrânse ale familiei regale.

„Faptul că a vrut să spună un mulțumire specială – chiar dacă sunt mici cadouri – spune cu adevărat cât de bună, generoasă și grijulie a fost Diana.”

Discuând despre relația lui Collie cu Diana, domnul Macdonald a spus: „Ea a fost o constantă în viața Dianei, cineva cu care se putea relaționa și poate chiar să scape din lumea în care se afla. „A fost o afecțiune uriașă, ea o adora.” Collie a murit în 2013, la vârsta de 89 de ani.

Citește și