• Bârfele politice ar putea fi secretul succesului Reginei Elisabeta a II-a.
  • Cele mai interesante bârfe din Westminster nu trec pe lângă urechea reginei.
  • Zilnic, un membru junior al biroului guvernamental, întocmește un email cu cele mai noi bârfe pentru regină.

În calitate de șef al statului, ne-am aștepta ca Regina Elisabeta să se situeze departe de disputele politice, aceasta având un rol ceremonial important. Cu toate acestea, cele mai interesante bârfe din Westminster nu trec pe lângă urechea reginei.

Cum obține regina bârfele politice

Zilnic, un membru junior al biroului guvernamental, întocmește un email privat pentru regină în care relatează cele mai noi bârfe care s-au întâmplat în parlament în ziua respectivă.

Fostul deputat Jim Fitzpatrick, care a deținut această funcție între 2003 și 2005, își amintește instrucțiunile primite de la regină atunci când a întrebat despre ce ar trebui să scrie: „ceea ce nu apare în presă ar fi interesant”, notează Politico.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Un alt deținător al acestei funcții, conservatorul Andrew MacKay, care a preluat postul în 1996, a recunoscut că prestațiile sale inițiale, fiind nesatisfăcătoare pentru Regina Elisabeta a II-a, au determinat un apel telefonic din partea secretarului personal al acesteia, care a sugerat că regina dorea „bârfe și informații din interior”.

„Este evident pentru toată lumea, cu excepția celor mai anti-realiști, că a fost un monarh de mare succes pe o perioadă foarte lungă de timp. Cred că una dintre aceste chei este atenția ei la detalii, dorința ei de a fi bine informată și de a nu interveni, pentru că a înțeles pe deplin poziția constituțională”, a adăugat MacKay.

Aceste caracteristici au fost un „ajutor” pentru prim-miniștrii, care au întâlniri private săptămânale cu regina la Palatul Buckingham, a declarat Mackay.