• Festivalul BEACH, PLEASE! lansează o campanie antidrog.
  • Campania este în colaborare cu Agenția Națională Antidrog.
  • Selly: Am creat o campanie pe limba generației mele.
  • Selly: Vor fi mai mulți agenți de pază față de edițiile anterioare.

Tinerii cred că drogurile le dau un boost de energie, dar de fapt totul e o iluzie! Odată cu vara, a venit și perioada festivalurilor, iar pentru unii adolescenți drogurile înseamnă distracție dublă și senzații mai intense. Unul dintre cele mai populare festivaluri, BEACH PLEASE!, lansează o campanie antidrog în colaborare cu Agenția Națională Antidrog.

BEACH PLEASE este la a 3-a ediție, organizatorii se așteaptă să fie peste 120 de mii de persoane cu vârste între 15-30 de ani. Andrei Șelaru, co-fondator al festivalului și inițiator al campaniei spune că e o campanie pe înțelesul tututor.

„Am creat o campanie pe limba generației mele, după ce mult timp informările s-au făcut prin campanii impersonale, rigide, al căror mesaj era ridiculizat și ineficient. Datoria noastră să ne folosim resursele creative și reach-ul imens pentru a lansa prima campanie cool și eficientă antidrog din România”. Selly a anunțat că anul acest vor fi mai mulți agenți de pază și se vor asigura că drogurile nu vor ajunge la festival.

O fată de trei ani a ajuns la spital cu simptomele specifice unei supradoze de droguri. Analizele de sânge au confirmat prezența canabisului. Fata este din Olanda și a fost dusă la Spitalul Județean din Constanța de mama sa, o olandeză căsătorită cu un român. Este posibil ca ea să fi stat în preajma unor persoane care au consumat droguri și, astfel, a devenit fumător pasiv. De asemenea, fata ar fi putut consuma un produs care conține droguri. Ea a primit îngrijiri medicale, iar cadrele medicale au anunțat Poliția.

„Este vorba despre un pacient minor, în vârstă de trei ani care a fost internat în unitatea noastră prin serviciul de urgență. Când a fost adus la spital, copilul prezenta stare de somnolență fiind internat pentru ingestie de substanțe necunoscute. În urma testelor toxicologice, minorul a ieșit pozitiv la substanțe interzise. Prin urmare, a primit tratament de specialitate din partea echipei noastre medicale. După mai bine de 24 de ore de spitalizare și monitorizare atentă starea sa de sănătate s-a îmbunătățit semnificativ și a fost externat în condiții de siguranță”, a declarat Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Constanța. Mama a fost testată și ea, dar rezultatul a fost negativ, susțin surse apropiate anchetei. Polițiștii au început o anchetă.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ


Comunitatea Declic a anunțat că organizează un protest în București, joi, 11 iulie 2024, în Piața Victoriei, de la ora 18:00, din cauza OUG 84 ”care pune în pericol drepturile șoferilor, bicicliștilor și utilizatorilor de trotinete electrice”.

Citește și