• „Shrek 5” va fi regizat de Walt Dohrn, care a lucrat anterior la franciza „Shrek”. 
  • Gina Shay se va întoarce ca producător, alături de Chris Meledandri, fondatorul Illumination. Deși nu este încă confirmat, există speculații cu privire la revenirea lui Antonio Banderas în rolul lui Puss in Boots.
  • Filmul original a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun film de animație și a generat încasări de 487 de milioane de dolari la nivel mondial.

DreamWorks Animation a anunțat că „Shrek 5″ este oficial în producție, cu o dată de lansare foarte, foarte îndepărtată, 1 iulie 2026. Vedetele originale din „Shrek”, Mike Myers, Eddie Murphy și Cameron Diaz au confirmat că se vor întoarce, scrie Variety.

Revenirea lui Antonio Banderas în rolul fiorosului motan Puss in Boots nu este încă confirmată. „Shrek 5” va fi regizat de Walt Dohrn, care a lucrat ca scenarist la „Shrek 2” și „Shrek 3”. „Shrek 5” va fi produs de Gina Shay, care revine în franciză, și de fondatorul Illumination, Chris Meledandri.

Murphy a lăsat să se înțeleagă în iunie că a început deja să înregistreze vocea pentru film și că va face apoi un film spinoff cu Măgarul.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Franciza a lansat patru lungmetraje între 2001 și 2010. Filmul original a transformat DreamWorks Animation într-un studio puternic, cu încasări de 487 de milioane de dolari la nivel mondial. Filmul a devenit primul câștigător al premiului Oscar la categoria lungmetraj de animație. Al doilea film din franciză a avut încasări de 928 de milioane de dolari.

Ambele filme au concurat pentru Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes. Deși „Shrek 3” și „Shrek pentru totdeauna” au fost mai puțin apreciate decât primele două filme, au reușit totuși să obțină încasări de 813 milioane de dolari și 752 de milioane de dolari la nivel mondial.

Franciza include și titluri spinoff „Puss in Boots”, dintre care cel mai recent, „Puss in Boots: The Last Wish”, a fost lansat în cinematografe în decembrie 2022. Filmul a fost un succes de box office, cu 484 de milioane de dolari la nivel mondial, și a primit și o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun film de animație.

Citește și