• Autoritățile spaniole investighează cântăreața Katy Perry pentru filmarea videoclipului său „Lifetimes”.
  •  Videoclipul include scene filmate în dunele de pe insula S’Espalmador, care sunt considerate de mare valoare ecologică.
  • Katy Perry a colaborat cu Dr. Luke, un producător controversat, pentru acest single.

Autoritățile spaniole o anchetează pe cântăreața Katy Perry pentru că ar fi filmat fără permisiune un videoclip în dunele de nisip din Insulele Baleare, sensibile din punct de vedere ecologic, scrie BBC.

Videoclipul pentru cel mai recent single al său, Lifetimes, o arată pe cântăreață bucurându-se de plaje și petrecând în cluburi pe insulele Ibiza și Formentera. Dar scenele despre care se crede că au fost filmate în mijlocul dunelor protejate de pe insula S’Espalmador din Formentera au stârnit îngrijorare.

O declarație a guvernului spaniol a susținut că societatea de producție responsabilă pentru videoclip nu a solicitat permisiunea. Katy Perry nu a comentat.

Recomandări

ISRAELUL ATACĂ HEZBOLLAH
TRUMP: KAMALA HARRIS M-A SUNAT
ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
BILLIE VOTEAZĂ CU KAMALA
S-A ALES FUMUL
ELEVII-S GATA, ȘCOALA BA

Oficialii au subliniat că Katy Perry nu face obiectul unei anchete pentru ceea ce au numit „infracțiuni împotriva mediului”, deoarece filmările pot fi autorizate în zonă.

Departamentul de mediu din Insulele Baleare a emis marți un comunicat de presă, susținând că societatea de producție a videoclipului nu a obținut autorizația necesară înainte de filmare. Ca urmare, în comunicat se precizează că „au fost inițiate acțiuni preliminare de investigare”.

Departamentul a atras atenția asupra unei secțiuni din Planul de gestionare a resurselor naturale, care prevede că reportajele „fotografice, cinematografice sau videografice” pentru „scopuri publicitare sau de expunere comercială” necesită autorizarea expresă a Ministerului Mediului.

Videoclipul pentru Lifetimes include imagini ale sistemului de dune din S’Espalmador, una dintre cele mai bogate zone ecologice din Formentera. S’Espalmador este o insuliță nelocuită situată la nord de Formentera și are o lungime de aproximativ 1,8 mile. Ea face parte din parcul natural Ses Salines de Ibiza și Formentera din 1980.

Dunele de pe mica insulă, proprietate privată, sunt de „mare valoare ecologică”, potrivit site-ului de turism al guvernului regional. BBC News a contactat compania de producție WeOwnTheCity și reprezentanții lui Katy Perry, pentru comentarii.

Primul single din viitorul proiect, Woman’s World, a fost criticat și nu a reușit să aibă un impact în topuri, mulți simțind că mesajele sale feministe au fost ieșite din comun.

Single-ul de continuare Lifetimes a fost, de asemenea, produs de Dr Luke, cu care Perry a fost criticată pentru colaborarea sa.

Cântăreața Kesha l-a dat în judecată pe Dr. Luke în 2014, încercând să anuleze contractul lor deoarece, au susținut avocații ei, acesta „a abuzat-o sexual, fizic, verbal și emoțional pe [Kesha] până în punctul în care [ea] aproape și-a pierdut viața”.

Dr. Luke a negat afirmațiile. Anul trecut au ajuns la un acord pentru a soluționa un proces de defăimare care dura de ani de zile.

Citește și